Vatan Partisi seçim bildirgesinde neler var?
Türkiye, önemli bir seçime gidiyor. Bir yandan her gün boğuştuğumuz ekonomik zorluklar diğer yandan Doğu Akdeniz başta olmak üzere Türkiye’ye yönelen tehditler. Millet olarak Türkiye’nin önündeki zorlukları en berrak haliyle görüyoruz.
Sistemin siyasetçileriyse bu zorlukları aşacak siyasetleri üretmek yerine siyasetsizlikle, koltuk kavgası için ilkesiz masalarla, çözümsüz programlarla, başarısız siyasetlerde ısrarla, bireysel hesaplaşmalarla günlerini dolduruyor. Çamura batan sistem siyasetinin sonunun geldiğini buradan anlıyoruz.
Bu önemli seçime giderken biz de Teori olarak çok önemli bir kapak ve dosyayı; zorlukları aşmanın biricik yolunu değerli okuyucularımızın incelemesine sunuyoruz. Zorluklar nasıl aşılacak? Sonu gelen sistem nasıl değişecek? Özlemini kurduğumuz tam bağımsız Türkiye’yi kim kuracak? Hangi ekonomi programı alın terimizi değerli hale getirecek? Nisan sayımızı bu soruların hepsinin cevabını bulacağınız Vatan Partisi Seçim Bildirgesi’yle açıyoruz.
Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu’nun a’dan z’ye anlattığı Üretim Devrimi Programı yazısını da dikkatle okumanızı öneriyoruz.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in onur konuğu olduğu ve açış konuşmasını yaptığı, Azerbaycan ve Rusya devletlerini buluşturan "Azerbaycan, Avrasya'daki entegrasyon girişimlerinin buluştuğu yerdir" adlı toplantının konuşmalarını yine bu sayımızda okuyabileceksiniz. Bu tarihi toplantıyı çok önemsiyoruz zira Azerbaycan’ın Avrasya’daki yerini sağlamlaştıran her eylem Asya Çağını da sağlamlaştırıyor. Aynı zamanda bu durum, Ermenistan üzerinden Kafkaslarda karışıklık çıkartmak isteyen ABD’ye de esaslı bir cevap oluyor.
Nisan sayımızın zengin içeriği tükenmiyor; Prof. Dr. Birgül Ayman Güler Hocamızın, USMER ve Teori’nin ortak düzenlediği “Asya’da Devlet Teorisi” başlıklı çalıştayda yaptığı konuşmayı sayfalarımıza taşıyoruz. Prof. Dr. Güler yazısında, son 2 sayımızda yaptığımız gibi devletin köklerine iniyor ve göçebe devleti tarihe yerleştiriyor.
Kahramanmaraş merkezli büyük depremin üstünden 2 ay geçti. Dersler çıkarmaya ve daha kapsamlı arama kurtarma programı oluşturmaya ihtiyacımız var. Emekli Deniz Kurmay Albay Halil Özsaraç tam da bu noktaya değiniyor ve tarihten örneklerle bugünü harmanladığı yazısında Türkiye’nin arama kurtarma konusundaki artılarını, eksilerini ve gereksinimlerini anlatıyor.
Dr. Sinan Genim ise “Deprem öncesi ve sonrası taşınmaz kültür varlıkları” başlıklı yazısıyla bizi kültür varlıklarımızın tarihine sürüklüyor ve kültürün korunmasının önemini vurguluyor.
Son olarak, Araştırma – İnceleme bölümümüzde, Çin Sosyal Bilimler Akademisi Baş Profesörü ve Dünya Siyasi Ekonomi Derneği Başkanı Cheng Enfu’nun çok değerli makalesine yer verdik. Enfu, insanlığın ortak kader toplumunun inşası için ezberin dışında yeni enternasyonalizmin gerekliliğini ve ABD emperyalizmine karşı başta Türkiye ve Çin olmak üzere tüm insanlığın birleşmesinin önemini anlatıyor.
Zorlukları aşmanın biricik yolunda dergimizin başucu kaynağı olması ümidiyle iyi okumalar diliyoruz.