Vatan Partisi'nden Aile Bakanlığı'nda kadro isteyen personeller hakkında açıklama
Vatan Partisi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda kadro isteyen personellere destek verdi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Kadrolu gibi tam zamanlı çalışıyorlar. Konu gündemimizdedir. Eğitimcilerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kurumlarda ek ders ücreti karşılığında görev alan personeller kadro istiyor. Kadrolu çalışan gibi tam zamanlı görev yapmalarına rağmen birçok haktan mahrum kalan eğiticilerin maaşları da asgari ücretin altında. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da işçilere destek verdi. Bursalı yaptığı paylaşımda "Kadrolu gibi tam zamanlı çalışıyorlar. Ancak birçok haktan mahrumlar. Maaşları da asgari ücretin altına düştü. En temel özlük hakları dahi yok." ifadelerini kullandı. Bursalı, sorunların çözüleceğine inandıklarını ve Eğitimcilerin yanında olduklarını ifade etti.
Kadrolu gibi tam zamanlı çalışıyorlar.
— Özgür Bursalı (@ozgurbursali) January 29, 2021
Ancak birçok haktan mahrumlar.
Maaşları da asgari ücretin altına düştü.
En temel özlük hakları dahi yok.
Diğer Bakanlıklarda benzer sorunlar çözüldü.
Yine çözüleceğine inanıyoruz.
Konu gündemimizdedir. Eğitimcilerimizin yanındayız https://t.co/JEjRyc3H2A
AYNI İŞİ YAPIYORUZ AMA HAKLARIMIZDAN MAHRUMUZ
İşçiler daha önce yaptıkları açıklamada aynı işi yapmalarına rağmen düşük ücret alan çalışanlar çift taraflı sözleşme akdinin olmaması ve çalışma statüsünün belirsizliği nedeniyle anayasal haklarından mahrum kaldıklarını belirterek sorunlarını bu şekilde anlatmıştı: “Resmi tatillerde, bayramlarda, idari izinlerde ve özel izinlerde maaşları çalıştıkları gün ve saatler dikkate alınarak hesaplandığından, çalışmadığımız ve izinli olduğumuz günlerde aldığımız maaş asgari ücretin altında kalmaktadır. Kamuda çalışan yüz binlerce taşeron işçisine devlet kadrosu verildi. Ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurumlarda ek ders karşılığı çalışan sosyolog, öğretmen, sosyal çalışmacı, psikolog ve hemşire gibi meslek personellerinin statüsünde değişiklik olmadı. Bir ay içinde resmi olarak 22 gün çalışan personel normalde asgari ücret tutarında maaş alıyor. Ancak hafta sonu, resmi ve dini tatillerde çalışmıyor sayılan personeller, bu nedenle 12 ayın sadece 2 ayında tam çalışmış kabul ediliyor; 10 ay ise asgari ücretin altında maaşlara mahkûm ediliyor.”