01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yağsız ve sağlıklı! İşte fırında mücver tarifi

Sıcak ya da soğuk servis edebileceğiniz, sarımsaklı yoğurtla buluşunca lezzeti arşa çıkan sağlıklı bir mücver tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte sıfır yağ ile, fırında pişen mücver tarifi...

Yağsız ve sağlıklı! İşte fırında mücver tarifi Fırında mücver nasıl yapılır? En basit mücver tarifi
fırında kolay mücver tarifi
A+ A-

Mücveri, akşam yemeğinde yardımcı yemek ve hatta ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz gibi sabah kahvaltılarında da krep yerine tüketebilirsiniz. 

FIRINDA MÜCVER TARİFİ

Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 su bardağı tam buğday unu (beyaz un da tercih edebilirsiniz)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1/2 demet dereotu 
  • 1/2 demet maydanoz 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Tuz, karabiber 

Yağsız ve sağlıklı! İşte fırında mücver tarifi - Resim : 1

Yapılışı

  1. Fırında mücver için önce kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkarak bir karıştırma kabına alın. 
  2. Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
  3. Rendelenmiş kabakların üzerine maydanoz, dereotu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
  4. Ayrı bir kap içerisinde yumurtaları köpürene kadar çırpın.
  5. Zeytinyağı, lor peyniri, çırpılmış yumurta, un ve kabartma tozunu da karıştırma kabının içerisine ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı yardımıyla küçük parçalar alın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine eşit aralıklarla mücverlerinizi dizin. 
  7. Kaşığın tersi ile mücverlerinizi yassı hale getirin. 
  8. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 40 dakika boyunca, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında mücveriniz servise hazır!
  9. Dilerseniz yoğurtlu ve baharatlı bir sos eşliğinde, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yağsız ve sağlıklı! İşte fırında mücver tarifi - Resim : 2

Mücverin İçi Neden Çiğ Kalır?

Mücverinizi hazırlarken rendelenmiş malzemelerin suyunu iyice sıkmalı ve hem yağda hem fırında kızartırken iyice piştiğinden emin olmalısınız. Bunun için dışının kızarıp kızarmadığına bakabilirsiniz. Mücveriniz çıtır çıtır olsun istiyorsanız iyice kızartmayı unutmayın.

Son Dakika Haberleri mücver tarifi fırında mücver