25 Kasım 2024 Pazartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Gerçeğini aratmıyor! İşte yalancı mantı tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de mantıdır. Fakat ev yapımı mantının açması, doldurması ve kapatması ayrı bir yetenek ister. Bu kadar zahmete zamanım yok ama mantı tarifleri yapmaya da niyetim var diyenler için yalancı mantı tarifi...

Yalancı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır? Kolay mantı nasıl yapılır? Gerçeğini aratmıyor! İşte yalancı mantı tarifi
A+ A-

Mantı severek tükettiğimiz yemeklerin başında geliyor. Yemesi çok kolay olsa da mantı yapmak oldukça zahmetli. İşte sizi bu zahmette kurtaracak, gerçeğini aratmayacak mantı tarifi.... 

MALZEMELER

4 adet yufka

İç Harcı İçin:

400 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1/3 demet maydanoz

1 çay  kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı tuz

Yağlamak İçin:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kuru nane

2 su bardağı sıcak su

Yoğurt Sos İçin:

3 yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tutam kıyılmış maydanoz

YALANCI MANTI TARİFİ NASIL YAPILIR?

-İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin.

-Bir adet yufkayı yarıya kesin. Yanlarından içe doğru katlayalım. İç harcınızı şerit şeklinde yerleştirin.

-Rulo şeklinde sarın ve kalıbınızın derinliğine göre kesin.

-Fırın kabını yağlayın ve ruloları dik bir şekilde dizin.

-Üzerlerini de fırçayla sıvı yağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

-Sosu için tencereye salça, su, sıvı yağ ve naneyi koyup 5 dakika kıvam alana kadar pişirin.

-Fırından çıkan mantıların üzerine sosu gezdirin. 15 dakika daha fırına verin.

-Üzerine yoğurt sos gezdirin. Sos tenceresinde tereyağı ve toz kırmızı biberi yakın ve yoğurt sosun üzerine gezdirip maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri kolay tarifler kolay mantı yalancı mantı mantı tarifi pratik tarifler kayseri mantısı