22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ev hanımları dikkat: dünyanın en pratik tatlı tarifi! 10 dakikada yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Dünyanın en pratik tatlısı yalancı tavuk göğsü tatlısının tarifi araştırılıyordu. Sadece 10 dakikada hazırlanan yalancı tavuk göğsü tatlısı, lezzetiyle de gerçeğini aratmıyor. Peki yalancı tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır?

Yalancı tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır? Pratik yalancı tavuk göğsü tarifi

Evde yapması zahmetli ve zor olan tavuk göğsü tatlısını sadece 10 dakikada hazırlayabileceksiniz. Yalancı tavuk göğsü, hem görüntüsüyle gerçeğini aratmıyor hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Ev hanımları tarafından dünyanın en kolay tatlısı olarak adlandırılan yalancı tavuk göğsü, sadece 10 dakikada hazırlanabiliyor. Peki yalancı tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır? Yalancı tavuk göğsü tatlısına hangi malzemeler konur? İşte yalancı tavuk göğsü tarifi...

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

MALZEMELER

Ev hanımları dikkat dünyanın en pratik tatlı tarifi! 10 dakikada yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
1 su bardağı elenmiş un
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri İçin:

1tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

Tereyağını derin bir tencerede eritin. Elenmiş unu ekleyip kavurmaya başlayın.

Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hareketlerle bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.

Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın. Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.

Yalancı tavuk göğsü hazır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 4 saat boyunca dolapta bekletin. Servis ederken tarçın serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Tatlı