Yaprak sarmasını hep yanlış sarmışız! Kalem gibi yaprak sarmasının püf noktaları...
Yaprak sarması sarımsaklı yoğurtla servis edilen ve çok sevilen geleneksel lezzetlerimizden biridir. Ancak yaprak sarması yaparken yapılan küçük hatalar yaprak sarmasının tadını bozabiliyor. Yaprak sarması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte detaylar...
Yaprak sarması, gönüllerde taht kuran geleneksel lezzetlerimizden biridir. Yaprak sarması, sarımsaklı yoğurtla ya da limonla servis edildiğinde severek tüketiliyor. Yaprak sarması yaparken gözden kaçabilen hatalar yaprak sarmasının tadını bozabiliyor. Yaprak sarmasının lezzetli olabilmesi için bazı püf noktaları bulunuyor. İşte yaprak sarması yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları...
YAPRAK SARMASININ PÜF NOKTALARI
1. Yaprak seçimi
Lezzetli bir yaprak sarma için, kullanılacak yaprağın doğru seçilmesi gerekiyor. Yaprak sarmasını mevsiminde alarak salamura yapabilirsiniz. Zeytinyağlı sarma için geniş yaprakları, etli sarma için daha ufak yaprakları tercih etmelisiniz.
2. Ilık suda bekletin
Yaprak sarması için yaprakları tuzundan arındırmanız gerekiyor. Yaprakları tuzundan arındırmak için de yaprakları bir gece önceden ılık suda bekletmelisiniz.
3. İç harcını az koyun
Kalem gibi incecik yaprak sarması için, yapraklarınızı sararken iç harcını daha az koymalısınız. İç harcını az koyduğunuz yaprak sarması, daha ince olacaktır.
4. Tencerenin içine yaprak ekleyin
Yaprak sarmasını hazırladıktan sonra tencerenin dibine, kullanmadığınız yaprakları dizin. Böylece yaprak sarmasının yanmasına engel olabilirsiniz. Yaprak sarmasının daha parlak görünmesi için üzerinde bir miktar zeytinyağı gezdirin.