23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 12°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yaz aylarında daha hafifi yok! Limonlu puding kek tarifi...

Ağzınızda patlayan limon aromaları, mus gibi kıvamı ve görüntüsünün güzelliğiyle bu tarif yeni favoriniz olacak. Farklı kek tariflerini denemeyi seviyorsanız ve limonlu tatlardan hoşlanıyorsanız önden buyurun. İşte limonlu puding kek tarifi...

Yaz aylarında daha hafifi yok! Limonlu puding kek tarifi...
A+ A-

Limonlu puding kek, her kaşıkta sizi bambaşka diyarlara sürükleyecek. Yaz mevsimi kapıda; ferah mı ferah bu tarifimiz ise mutfağınızda sizi bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

LİMONLU PUDİNG KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet yumurta
150 gram toz şeker
115 gram tereyağı(eritilmiş)
100 gram un
100 mililitre limon suyu
1 adet limon kabuğu(rendelenmiş)
400 mililitre süt

Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı pudra şekeri
8 adet çilek

LİMONLU PUDİNG KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Yumurta beyazlarını ekledikten sonra çok fazla karıştırmamaya çalışın.

LİMONLU PUDİNG KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın. Beyazları mikserle köpürtün ve kenarda bekletin.

Yumurta sarılarına azar azar toz şeker ve eritilmiş tereyağ ekleyip, mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
Karışıma limon kabuğu rendesi ve limon suyu ekledikten sonra unu da ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Sütü azar azar ekleyerek karışıma yedirin.

Son olarak yumurta beyazlarından yapmış olduğunuz köpüğü de ekleyip spatula ile karıştırın. Bu aşamada karışımı çok fazla pürüzsüz hale getirmemeye özen gösterin. Yumurta beyazları hafif parçalı kalabilirler.
30x20 ebatlarında bir fırın kabı ya da orta ebatlardaki bir fırın kabının içine yağlı kağıt yerleştirin. Karışıma içine döküp nazikçe bir iki defa tezgaha vurun.

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fanlı fırında kekin üzeri kızarıp sıvı doku tamamen kaybolana kadar 45-50 dakika pişirin. Bu aşamada üst katmanda fazla bir koyulaşma olursa bir parça folyo ile örtüp pişirmeye devam edebilirsiniz.

Fırından çıkan keki oda sıcaklığına gelene kadar tezgah dinlendirin, dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serpin, isterseniz bir parça çilek de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri yemek tarifi limonlu puding kek kek tarifi