Yedi kardeşler tatlısı nasıl yapılır?
Osmanlı saray mutfağının tatlılarından biri olan yedi kardeşler tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Farklı tarif denemek isteyenlerin ilgisini çekecektir. Yedi kardeşler tatlısı nasıl yapılır? İşte o tarif!
Osmanlı zamanlarında tatlılar, helvalar çok tercih edilirmiş. 1908’li yıllarda insanların yaptığı ve severek tükettiği yedi kardeşler tatlısının tarifini bugün paylaşacağız. Sizlerle hem farklı tarif denemek istiyorsanız hem de misafirleriniz geldiğinde onlara ikram etmek istiyorsanız bu içerikten faydalanabilirsiniz. Osmanlı o dönemlerde farklı dinlere ve milletlere mensup insanları bir arada bulundurduğundan birlik ve beraberliği çağrıştırması için bu şekilde bir isim uygun görülmüş. O halde bu tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Yedi kardeşler tatlısı nasıl yapılır? İşte o tarif!
YEDİ KARDEŞLER TATLISI NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 100 gr leblebi
- 50 gram badem
- 50 gram fındık
- 50 gram ceviz
- 100 gr antep fıstığı
- 50 gr yer fıstığı
YAPILIŞI
- 50 gram badem, 50 gram fındık, 50 gram cevizi un haline gelene kadar, 100 gram antep fıstığı ve 50 gram yer fıstığını ise iri parçalar halinde kalacak şekilde rondodan geçirin.
- 30 gr susamı tavaya koyup hafif renk alıncaya kadar kavurun.
- Önce iri taneli kuruyemişleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
- Sonra iyice un gibi çektiğiniz kuruyemişleri de koyup birkaç dakika daha kavurun.
- 100 gr tereyağını ekleyin ve yağ her yere yayılana kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından 150 gr toz şekeri ekleyip kavurun.
- 100 ml süt ilave edin ve altını iyice kısıp karıştırın.
- Toz kuruyemişlerin iyice sütü ve yağı içine çekmesini sağlayın.