Kolay tiramisu tarifi: Tiramisu pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
İtalya mutfağının klasiklerinden tiramisu, dünyanın farklı yerlerinde de keyifle tüketiliyor. Kedi dili bisküvinin labneli kremayla uyumuna bayılacaksınız. Peki tiramisu nasıl yapılır? İşte tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
Çoğumuzun severek tükettiği tiramisu çok adımlı ve uğraştırıcı olması nedeniyle genelde çok sevilen ancak az yapılan bir tatlı. Buna karşın size önereceğimiz bu kolay tiramisu tarifi ile kısa sürede aynı lezzetli yakalayabilirsiniz. Son dakika misafirlerine yapabileceğiniz ideal bir seçim olmasının yanı sıra tatlı krizleri için de bire bir.
"Tiramisu nasıl yapılır?" diyenler için tiramisu kekinin labneli tiramisu kremasıyla nasıl buluştuğunu adım adım resimli bir şekilde anlatıyor, nefis süslemesiyle en güzel ve en pratik ev yapımı tiramisunun yapılışını tüm detaylarıyla anlatıyoruz!
İşte iştah açıcı görüntüsü ve lezzetiyle kolay tiramisu tarifi! En kısa zamanda onu çayınızın, kahvenizin yanına konuk edin deriz. Hem zamandan kazandıran hem de konuklarınıza nefis bir ikramda bulunmak istediğinizde de kurtarıcılarınızdan biri olacak nefis tarifimize davetlisiniz. Mevsimine göre de kolay tiramisularınızın üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz.
Bu arada "Ben kedi dili ile yapılan orijinal tiramisu tarifini de merak ediyorum" derseniz onun tarifini de hemen şöyle bırakıyoruz: Kedidilli tiramisu tarifi, nasıl yapılır?
KOLAY TİRAMİSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 paket hazır kek(iki katlı pasta tabanı)
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için:
200 gram labne peyniri
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao
KOLAY TİRAMİSU TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Orijinal tiramisunun mascarpone peynirli krema karışımı ve savoyar (kedi dili) bisküvi ile hazırlanır.
KOLAY TİRAMİSU TARİFİ NASIL YAPILIR?
Tiramisunun kremasını hazırlamak için; 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını tencereye alın.
Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra kremayı soğumaya bırakın.
Kek tabanını ıslatmak için; bir kasede 1 su bardağı sıcak suya, 1 yemek kaşığı granül kahve ve 1 tatlı kaşığı toz şekerini eriyene kadar karıştırın.
Pişirip soğumaya bıraktığınız kremaya 200 gram labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Servis tabağına ya da bir borcama pasta tabanının bir katını yerleştirin.
Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın.
Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
Pastanın diğer katını da üzerine koyun ve kahveli karışımla ıslatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.
Son olarak üzerine kakao serpiştirin.
Çilek dilimleriyle süsleyip buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com