22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Mavi Vatan'dan madenlere... İlk sahur yapıldı

Ramazan ayı 2 Nisan’da başladı, İslam dünyasında ilk sahura gün doğmadan kalkıldı. Ülkemizde de denizlerde, karada, yer altında yer üstünde Müslümanlar ilk sahur heyecanını yaşadı.

Yer üstüne yer altında ilk sahur
A+ A-

Bazı mesleklerde, gece nöbetiyle sahur denk düştü, askerler, polisler, bekçiler, sağlıkçılar, madenciler, itfaiyeciler de nöbette sahur yaptılar.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Salihreis Fırkateyni'nde görevli personel ilk sahurunu yaptı. TCG Salihreis'te görevli bahriyelilerin mavi vatan nöbetindeki bazı askerler nöbeti sürdürürken, diğer askerler ise çorba, peynir, yumurta, zeytin, domates, helva ve sıcak sütten oluşan sahur masasını hazırladı. Bahriyeliler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlendikten sonra vatan nöbetine devam etti.

MADEN OCAĞINDA SAHUR

Zonguldak'ta kömür ocaklarında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında mesaide olan işçiler, yanlarında getirdikleri domates, salatalık, zeytin, konserve ve ekmeği ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlenerek dua etti. Yanlarında getirdikleri domates, salatalık, zeytin, konserve ve ekmeği ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlenerek dua etti.

İTFAİYE NÖBETİNDE

Nöbette sahur yapan bir grup da itfaiyecilerdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görev yapan 8 itfaiye personeli, ilk sahuru ailelerinden uzakta nöbette yaptı. Topraklık Mahallesi'nde bulunan Kayalık İtfaiye Şubesi'nde görev yapan 8 itfaiyeci, ilk sahur için sofrayı hazırladı. Her an göreve çıkmak üzere hazır bekleyen ve sofrada bile telsizlerinden ayrılmayan itfaiye personeli, sahuru peynir, zeytin ve yumurta ile yaptıktan sonra dua edip niyette bulundu.

Maden ramazan oruç Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kömür ocakları maden işçileri