Yerli hibrit ayçiçeği sıcaklara daha dayanıklı
Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, Trakya'da ekilen yerli hibrit ayçiçeklerinin kuraklığa daha dayanıklı olduğunu söyledi.
Yayınlanma:
Bağlantıyı Kopyala
GAZETE HABERLERİ
Editor
A+
A-
Toruk, Balabanlı Mahallesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya'da 5 bin 500 çiftçinin 60 bin dekar alanda yerli ve milli hibrit yağlık ayçiçeği ekimi yaptığını belirtti. Trakya'nın son yılların en sıcak yazını yaşadığını dile getiren Toruk,
"Çok kurak bir yıl geçirdiğimiz için ayçiçeğinde bu sene sorunlar yaşıyoruz. Rekoltelerde düşüşler var. Trakya'da ayçiçeği bu durumdan zarar gördü. Dernek olarak biz Trakya Kalkınma Ajansı ile Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün ıslah ettiği çeşitlerle bölgede üretim yapıyoruz. Bir çeşidin bölgesel ıslahının önemini bu sene daha çok gördük." dedi.