Yandex
25 Mart 2025 Salı
İstanbul 20°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yeşil mercimek yemeği yaparken kabuğu çıkıyorsa dikkat! Mutlaka bu yöntemi uygulayın

Yeşil mercimek pişirirken kabukları soyuluyorsa sebebi sandığınızdan farklı olabilir. Hem besin değerini hem lezzetini korumak için bu basit ama etkili yöntemi mutlaka deneyin.

Yeşil mercimek yemeği yaparken kabuğu çıkıyorsa dikkat! Mutlaka bu yöntemi uygulayın

Yeşil mercimek, hem lezzeti hem de yüksek besin değeriyle mutfakların vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak pişirme sırasında kabuklarının çıkması, hem görüntüsünü hem de besleyiciliğini olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlara göre bu durumun nedeni, çoğu zaman yanlış saklama ya da pişirme yöntemi. Neyse ki basit bir yöntemle bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.


MERCİMEK KABUKLANIYORSA NEDENİNE DİKKAT

Mercimeklerin pişerken kabuk kabuk ayrılmasının en yaygın nedenlerinden biri, bakliyatın bayatlamış olmasıdır. Uzun süre açıkta bekletilen ya da nemli ortamlarda saklanan mercimeklerde bu problem daha sık görülür. Ayrıca doğrudan kaynar suya atmak da kabukların çatlamasına neden olabilir.

BU YÖNTEMLE HEM BESİN DEĞERİ KORUNUR HEM LEZZET ARTAR

Kabuklanmayı önlemenin en etkili yollarından biri, mercimeği pişirmeden önce en az 1-2 saat suda bekletmek. Bu sayede mercimeğin içyapısı yumuşar ve ani ısı değişiminden zarar görmez. Ardından düşük ısıda, yavaş yavaş pişirmek mercimeğin hem formunu korumasına hem de besin değerini muhafaza etmesine yardımcı olur.

TUZ VE ASİDİK MALZEMELERE DİKKAT!

Mercimek yemeğine tuz ya da domates gibi asidik malzemeleri en başta eklemek de kabukların ayrılmasına yol açabilir. Bu tür malzemeleri yemeğin sonuna doğru eklemek, mercimeğin dağılmasını önler. Ayrıca düdüklü tencerede kısa sürede pişirmek yerine, klasik yöntemle ağır ağır pişirmek daha sağlıklı sonuçlar verir.

Tarif
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız