23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yeşil mercimek yemeği yaparken kabuklarının çıkmaması için bunu deneyin! Haşlarken suyuna...

Yeşil mercimek yemeğini hepimiz severek tüketiriz. Peki haşlama işlemi yaparken yeşil mercimek yemeği kabukları çıkmadan nasıl haşlanır? Bunun çok kolay bir yöntemi var. Bu şekilde vitaminini daha da koruyor. İşte ayrıntılar!

Yeşil mercimek yemeği yaparken kabuklarının çıkmaması için bunu deneyin! Haşlarken suyuna...
A+ A-

Yeşil mercimek yemeğini herkes çok severek tüketir. Özellikle yüksek protein değerleri içerdiği için de tercih edilen bir yemektir. "Yeşil mercimek en sağlıklı nasıl pişirilir? Yeşil mercimek dağılmaması için ne yapmak lazım? Yeşil mercimek nasıl haşlanır püf noktaları nelerdir? gibi soruların cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Bugün sizlere hem çok lezzetli bir yeşil mercimek yemeği tarifi vereceğiz hem de bu soruları cevaplandıracağız. Ayrıca yeşil mercimekler haşlanırken kabuklarının da soyulmaması için bir taktik vereceğiz. Yeşil mercimek yemeği kabukları çıkmadan nasıl haşlanır? İşte tüm detaylar!

Yeşil mercimek yemeği tarifi ve püf noktaları

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Nane

Yeşil mercimek yemeği yaparken kabuklarının çıkmaması için bunu deneyin! Haşlarken suyuna... - Resim : 2

Hazırlanışı ve püf noktaları

  1. İlk olarak yeşil mercimekleri haşlamakla işe başlayın. Yeşil mercimek yemeği kabukları çıkmadan nasıl haşlanır diye merak ediyorsanız bu noktada size kolay bir püf noktası vereceğiz. Yeşil mercimekler haşlanırken üzerine biraz limon suyu ilave edin. Yarım limonun suyunu sıkmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde yeşil mercimek vitaminini daha çok koruyacak.

  2. Yeşil mercimekler haşlanırken soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile güzelce soteleyin. Ardından salça ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıkınca küp küp doğradığınız patates ve havuçları da ekleyin.

  3. 4-5 dakika kavurduktan sonra haşlanmış mercimekleri üzerine ekleyin. Suyunu da ekledikten sonra baharatları da ekleyip kapağını kapatın. Tüm malzemeler iyice yumuşayana kadar yemeği pişirin. Kapağını aralık bırakarak pişirme işlemine devam etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Tarif