YHS'liler verilen sözlerin tutulmasını istedi
Sayıları 140 bini bulan yardımcı hizmetler sınıfında (YHS) çalışan kamu personelleri, genel idari hizmetler kadrosu istiyor.
AYDINLIK/EMEK SERVİSİ
Aydınlık'a konuşan Yardımcı Hizmetler Personeli Platformu Temsilcisi F. Y. ne seçimlerde verilen sözlerin tutulduğunu ne de kimsenin seslerini duyduğunu söyledi. F. Y. 140 bini aşkın YHS'li ile ailelerinin kırgın ve endişeli olduğunu aktardı. YHS'lilerin talebi, genel idari hizmetler sınıfına geçirilmek.
Sosyal medyada da seslerini duyurmaya çalışan YHS'liler, binlerce tivit attı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin 2018 seçimlerinde kendilerine verdiği genel idari hizmet kadrosu sözünün tutulmadığını ifade ederken, acil çözüm beklediklerini de bildirdiler. MHP, geride kalan seçim beyannamesinde YHS'li çalışan devlet memurlarının eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus sınavsız üst kadrolara atanacağına dair söz vermişti.
TALEP TBMM'YE ULAŞTI
Memur-Sen Konfederasyonu da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Kanun Teklifine yönelik beklenti ve taleplerini aktarmak için komisyon çalışmalarına katıldı. Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre TBMM'ye aktarılan talepler arasında YHS'lilerin genel idari hizmet kadrosuna geçirilmesi de yer aldı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada "Sosyal devlet ve çalışanıyla büyüyen devlet anlayışıyla; çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözüldüğü ve çözülmeye devam ettiği bu süreçte, kamu görevlilerimizin sorunlarının kalıplaşmadan çözüleceğine ve enflasyon karşısında gelir kayıplarının önleneceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
'DİPLOMAYA UYGUN KADRO VERİLMELİ'
Daha önce Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da kamuda yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin bir bölümünün de lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olduğuna dikkati çekti. Tonbul, kamuda üniversite mezunu olup temizlik işi yapanlar olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetmişti:
"Kamu çalışanlarına diplomalarına uygun kadrolar verilmeli. Kamuda 140 bin civarındaki yardımcı hizmetler sınıfı personelinden lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere genel hizmetler sınıfına geçirilmeli. Toplu sözleşme masasında da her seferinde dile getirdiğimiz bu talebin karşılanması hem personelin motivasyonunu hem de kamunun hizmet kalitesini artıracaktır."