Yılbaşı akşamında misafirlerinizi mest edecek! Sadece 3 patlıcanla 3 çeşit yılbaşı mezesi
Yılbaşı akşamlarında sofraları şenlendiren meze tarifleri araştırılıyordu. Patlıcan severlere özel meze tariflerimize bayılacaksınız. Sadece 3 patlıcandan 3 çeşit meze hazırlayacaksınız. İşte o mezeler...
Yılbaşı akşamlarında sofraları şenlendiren meze tarifleri şimdiden araştırılmaya başlandı. Patlıcanlı meze severler için derlediğimiz bu tariflerle, sadece 3 patlıcanla 3 farklı çeşit meze hazırlayabileceksiniz.İşte yılbaşı sofralarını renklendirecek 3 patlıcandan 3 çeşit meze tarifi...
3 PATLICANDAN 3 ÇEŞİT MEZE
1. BABAGANNUŞ TARİFİ
Malzemeler
1 patlıcan
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 domates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1tatlı kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı
Patlıcan, domates ve biberleri közleyin. Patlıcanı bir bıçak yardımıyla incecik doğrayın ve bir çatalla ezin. Biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin ve zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştırarak karışımın üzerine dökün. Afiyet olsun!
2. YOĞURTLU PATLICAN SALATASI
Malzemeler
1 patlıcan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam pul biber
Hazırlanışı
Patlıcanı közleyin. Uygun bir kap içerisinde yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu ekleyerek karıştırın. Doğradığınız patlıcan ve karabiberi de ilave ederek son kez karıştırın. Afiyet olsun!
3. KÖPOĞLU
Malzemeler
1 patlıcan
1-2 sivri biber veya köy biberi
2 su bardağı süzme yoğurt
2 domates
1-2 diş sarımsak
Karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Lezzet.com.tr'nin tarifine göre, patlıcanı ve biberleri közleyin ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Kabuklarını soyup, küp doğradığınız domatesleri ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edin. Domatesleri birkaç dakika soteleyin. Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin. 2-3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın, bir servis tabağına aktarın. Üzeri için; süzme yoğurdu iyice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!