22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yılbaşında 500 ton hindi vatandaşla buluşacak

Türkiye genelindeki 80 çiftlikte, 190 bin metrekare kapalı alanda hindi üretimi gerçekleştiren Pınar Et, yılbaşı vesilesiyle 500 tona yakın yılbaşı hindisini tüketicilerle buluşturacak.

Yılbaşında 500 ton hindi vatandaşla buluşacak

Türkiye hindi etli işlenmiş et ürünleri perakende pazarında yüzde 70’lik pazar payına sahip Pınar Et’in hindi şarküteri ürünleri, yurtdışında en çok Irak, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve Bahreyn’de talep görüyor.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi eti, Pınar’ın sürdürülebilir kalite ve sağlık anlayışıyla şekilleniyor. Pınar Et, Türkiye genelindeki 80 çiftliğinde, toplam 190 bin metrekare kapalı alanda, yüksek güvenlik ve modern teknolojiyle hindi yetiştiriciliği yapıyor.

Yılbaşında 500 ton hindi vatandaşla buluşacak - Resim : 1

Düşük kolesterol ve yüksek protein oranıyla dikkat çeken hindi etinin sağlıklı beslenme farkındalığı arttıkça sofralarda daha fazla yer bulduğunu dile getiren Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir; “Yılbaşına özel hazırladığımız hindileri Pınar Et’in sürdürülebilir kalite ve sağlık anlayışıyla hazırlıyoruz. İyi Tarım Uygulamaları ile belgelenmiş bu çiftliklerde, yemden kesime kadar yüzde 100 izlenebilirlik sağlayarak 2024’ün ilk 9 ayında 40 bin 803 ton hindi eti ürettik. Yıl sonunda bu miktarın 52 bin tona ulaşmasını hedefliyoruz. 2024 yılının sonunda yüzde 16,7’lik bir artış sağlamış olacağız ”dedi.

HİNDİ KONUSUNDA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Et’in hindi şarküteri ürünleri, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da büyük ilgi gördüğünün altını çizen Hüseyin Demir, “Pınar Et Hindi ürünleri en çok Irak, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve Bahreyn’de talep ediliyor. Türkiye’de kişi başı hindi eti tüketimi halen 540 gram seviyesinde. Avrupa Birliği ülkeleriyle kıyaslandığında bu miktarın 6-7 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var. Bu alanda büyümeye ve ihracat başarımızı artırmaya devam ediyoruz” dedi.

HİNDİ ÜRÜNLERİNDE PAZAR LİDERİ

Türkiye hindi etli işlenmiş et ürünleri perakende pazarında yüzde 70’lik pazar payıyla lider konumda olan Pınar Et’in, sağlıklı protein arayışındaki tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor. Pınar Et, 2024 yılı sonunda yılbaşı hindisi üretimini yüzde 20 artırarak, zincir marketler ve Pınar’ın online satış platformu PinarOnline üzerinden ürünlerini tüketicilerle buluşturmayı hedefliyor.

LEZZET VE PRATİKLİK SOFRALARINIZDA

Pınar Et’in yılbaşı hindisi, 5-6 kilogramlık özel ambalajında pratik bir çözüm sunuyor. Pınar şeflerinin hazırladığı özel tarifler ise yılbaşı sofralarına eşsiz bir lezzet katıyor. Tüketicilere ürün alırken ambalaj bütünlüğü, üretim ve son tüketim tarihine dikkat etmeleri hatırlatılıyor. Hindi etinin yıkanmadan pişirilmesi ve 0-4°C’de muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor. Marine edilip dinlendirilen hindi etinin ise yumuşak ve daha lezzetli bir sonuç sunduğu belirtiliyor.

Yılbaşı Türkiye