22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yılbaşının vazgeçilmezi: Şekilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi

Yeni yıl yaklaşırken yılbaşı sofralarını şenlendirecek bir atıştırmalık kurabiye tarifiyle geldik. Şekilli Yılbaşı Kurabiyeleri, yeni yıla girerken eğlenerek ve severek yapacağınız oldukça kolay bir tarif. İşte detaylar...

Yılbaşının vazgeçilmezi: Şekilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi

Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı sofralarını şenlendirecek kurabiye tarifleri araştırılmaya başladı. Yaparken de eğlenebileceğiniz tarifimizde, kurabiyelerinizle yılbaşı sofralarının aranan ismi olacaksınız. Şekilleriyle ve süslemeleriyle çocuklarınız ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek Şekilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifini sizin için derledik.

ŞEKİLLİ YILBAŞI KURABİYELERİ

Malzemeler:

Yılbaşının vazgeçilmezi: Şekilli yılbaşı kurabiyesi tarifi

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
3 su bardağı un

Süsleme İçin:

Glazür
Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Yılbaşının vazgeçilmezi: Şekilli yılbaşı kurabiyesi tarifi

1. İlk olarak tereyağ, pekmez, pudra şekeri ve yumurtayı geniş bir kapta iyice karıştırın.

2. Unun bir kısmını da karışıma ekleyip yoğurmaya başlayın. Tarçın, zencefil, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya devam edin.

3. Kontrollü bir şekilde kalan un ekleyin ve iyice yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için 1 saat buzdolabında bekletin.

4. Daha sonra tezgaha yağlı kağıt serin ve hamuru yağlı kağıda koyun. Üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve hamuru merdaneyle açın.

5. Açtığınız hamurları, şekilli kalıplarla istediğiniz şekilde kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın.

6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin.

7. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine isterseniz glazürle süsleme yapabilir, isterseniz soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kurabiye