24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yılın ilk çileği

Aydın’ın çilek merkezi Atça’da yeni yılın ilk çileği pazara gönderildi. Üretici Ercan Şengül, toptancıya kilosunu 45 ile 70 lira arasında verdiklerini belirtti.

Yılın ilk çileği

Şengül, “20 dekar alana örtü altı ve sera olarak çilek ektim. Dekarda 4-6 ton çilek alıyorum. Bu yıl verim de kalite de güzel.” dedi.

Atça çileği tadı ve aromasıyla aranan bir ürün. Coğrafi işaret tescilli Sultanhisar Atça çileğinin tamamı 15 bin dekar alanda örtü altında üretiliyor. Yılda 70 bin ton ürün alınan bölgede 10 bin kişi geçimini çilekten sağlıyor. İlde üretilen çileğin ise yüzde 60’ı yurt dışına satılıyor.

Aydın Çilek