16 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yıllarca yanlış yapmışız! MasterChef Somer Sivrioğlu turşu kurmanın püf noktalarını açıkladı

TV8’in fenomen yarışma programı MasterChef’in jüri üyesi Şef Somer Sivrioğlu, güzel turşu yapmanın sırlarını açıkladı. Türk yemek kültürünün en özel lezzetlerinden biri olan turşuyu meğerse yanlış yapıyormuşuz. İşte Somer Şef’ten turşu kurma tüyoları…

Yıllarca yanlış yapmışız! MasterChef Somer Sivrioğlu turşu kurmanın püf noktalarını açıkladı
A+ A-

MasterChef’in sevilen jüri üyesi Şef Somer Sivrioğlu, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından turşunun yapımında kimsenin bilmediği bir püf noktasını paylaştı. Bu şekilde yapılan turşu asla erimiyor ve çok lezzetli oluyor. İşte dünyanın pek çok yerinde restoranları olan Somer Şef’in hem sağlıklı hem de lezzetli turşu tarifi…

SOMER ŞEF’İN TURŞU TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 3 kaşık kaya tuzu
  • İnce dilimlenmiş yarım limon
  • Fermantasyonu sağlaması için 4-5 adet nohut

SOMER ŞEF’İN TURŞU TARİFİ

Yıllarca yanlış yapmışız! MasterChef Somer Sivrioğlu turşu kurmanın püf noktalarını açıkladı - Resim : 1

- Turşu için kullanılacak sebzelerin bastırılarak çok iyi sıkıştırılması gerekiyor. Ayrıca turşunun su oranı da çok az tutulmalı.
- Turşuyu kurduktan sonra minimum 2 hafta ile 1 ay arasında beklenmeli. Aksi takdirde turşu olgunlaşmıyor. Bu süre zarfında ise turşu kavanozunun kapağı kesinlikle açılmamalı. Çünkü bu durum fermantasyon işlemini bozuyor.

Turşu özellikle kas ağrılarına iyi gelmesi ile biliyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı tam bir savaşçı olan turşu ayrıca kan şekerini de dengeliyor.

Kaynak: mynet.com

Masterchef SOMER SİVRİOĞLU SOMER ŞEF TARİFLERİ TURŞU TARİFİ TURŞU NASIL KURULUR SOMER ŞEF TURŞU TARİFİ