23 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yıllardır limonatacılık yapan adamın sırrı buymuş! 2 orta boy büyüklükte eklemek gerekiyor…

Tadıyla çocukluğumuzu hatırlatan koca bir bardak limonataya kim hayır diyebilir? Taze limon ve portakalın tadını doya doya alacağınız, mis kokusuyla keyif veren limonata yapmak isterseniz bu tarifler ve püf noktalar tam size göre! 

Yıllardır limonatacılık yapan adamın sırrı buymuş! 2 orta boy büyüklükte eklemek gerekiyor…

Sıcaktan eridiğiniz bir günde kendinize gelmek için "Olsa da buz gibi içsek!" diye heveslendiren, büyük küçük herkesin gönlünü fetheden limonatayı kolayca hazırlamak isteyenleri buraya alalım. Hazırlık aşamasında vereceğimiz püf noktalara dikkat ederek en leziz limonatayı siz hazırlayacaksınız!

Limonları dondurun

Taze limonları iyice yıkadıktan sonra çok küçük olmayan parçalara ayırın ve küçülttüğünüz meyveleri buzlukta dondurun. Ertesi gün limonlarınızın üzerine yeteri kadar şeker ekleyerek rondodan geçirin. Buz gibi suyu ekleyip karıştırın ve ince delikli süzgeçten geçirin. İşte nefis limonata hazırlamak bu kadar kolay!

Dondurma işlemini bekleyecek vaktiniz yoksa elbette limonların suyunu sıkarak da limonata yapabilirsiniz.

Portakalla lezzet patlaması yaratın

Limonların arasına bir miktar portakal da eklerseniz limonatanızın lezzetini bambaşka bir boyuta taşırsınız. Bu lezzetin sırrını çok kişinin soracağından emin olabilirsiniz.

Limon kabuklarını atmayın, mutlaka kullanın

Yıllardır limonatacılık yapan adamın sırrı buymuş! 2 orta boy büyüklükte eklemek gerekiyor… - Resim : 1

Limonlarınızı iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla beraber kullanabilirsiniz. Temizlenmiş limon ve portakal kabuklarında bulunan yoğun aromatik bileşenler sayesinde limonatanız daha lezzetli olacak. Kabukları rendeleyip limonatanın içine karıştırın ve bu karışımı birkaç saat beklettikten sonra süzün.

Şekeri ve suyu tam ayarında kullanın

Nefis bir limonata yapmak için ekleyeceğiniz şeker ve su miktarı çok önemli. Dondurulmuş meyvelerinizi mutfak robotunuza aldıktan sonra üzerine damak zevkinize uygun miktarda şeker ya da farklı tatlandırıcı ürünler ekleyip iyice parçalayın. Dondurulmuş meyve kullanmıyorsanız bu aşamada limon suyu ile şekeri doğrudan karıştırabilirsiniz. Üzerine istediğiniz miktarda su ekleyip kısa bir süre bekledikten sonra süzme aşamasına geçebilirsiniz.

5 adet limon suyuna 1 su bardağı şeker ve aradığınız yoğun lezzete göre 1-1.5 litre su lezzetli limonata için yeterli olacaktır.

Pürüzsüz bir lezzet için süzün

İçindeki parçacıkları uzaklaştırmak için, elde ettiğiniz karışımı ince gözenekli temiz bir bez ya da elekten süzerek servis edin. Böylece ağzınıza limon parçacıkları ya da çekirdeğinin gelmesini engelleyebilirsiniz.

Naneyle son dokunuşu yapın

Yıllardır limonatacılık yapan adamın sırrı buymuş! 2 orta boy büyüklükte eklemek gerekiyor… - Resim : 2

Son aşamada, ferahlık hissini artırmak için birkaç yaprak taze nane ve isterseniz buz parçaları ekleyebilirsiniz.

Limonatanızın tarifini soranlara bu ipuçlarını anlatıp anlatmamak elbette size kalmış...

Son Dakika Haberleri