22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yiyenler bir tabak daha yiyor: İşte enfes patlıcan reçeli tarifi

Kahvaltı sofralarınız için farklı bir tarifle karşınızdayız. Patlıcandan reçel mi olur demeyin yiyenler bir tabak daha istiyor. İşte enfes patlıcan reçeli tarifi

Yiyenler bir tabak daha yiyor: İşte enfes patlıcan reçeli tarifi
Enfes patlıcan reçeli tarifi
A+ A-

Doğru adımlarla hazırlanan patlıcan reçeli hem kahvaltılarda ekmeğe sürülüp yenilebiliyor, hem de kaymakla birlikte tatlı olarak servis ediliyor. Mevsimin en taze ve minik patlıcanları ile hazırlanan bu reçeli bir kez denedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Mevsimin en küçük patlıcanları ile hazırlanan reçel biraz zahmet istese de, buna değiyor. Patlıcan reçeli nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, sizleri mutfağa alalım. İşte enfes patlıcan reçeli tarifi:

GEREKLİ MALZEMELER

  1. 2 su bardağı su

  2. 5-6 adet küçük patlıcan

  3. 2 su bardağı toz şeker

  4. 1 yemek kaşığı limon suyu

  5. 1 adet limon tuzu

İŞTE ENFES PATLICAN REÇELİ TARİFİ

  1. İlk olarak patlıcanların saplarını kopartın ve soyacak yardımı ile kabuklarını soyun.

  2. Patlıcanları 4 parçaya böldükten sonra tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletin.

  3. İçi su dolu bir tencerenin içine, patlıcanları ekleyin. Üzerine limon tuzunu ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.

  4. Patlıcanlar hafifçe yumuşamaya başladığında sudan çıkartın ve temiz bez üzerine alın.

  5. Her tarafını kuruladıktan sonra tekrardan tencereye ekleyin. Üzerine su ve toz şeker ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar pişirin.

  6. Patlıcanlar kıvam almaya başladığında limon suyunu da ekleyin.

  7. Patlıcanlar tamamen kıvam aldığında oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan reçeli cam kavanoza doldurun, serin ve kuru bir yerde saklayın.

PATLICAN REÇELİ TARİFİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Tarifte kullanacağınız patlıcanların sert olmasına özen gösterin. Reçele aroma katmak için, reçelin içerisine karanfil, tarçın, yıldız anason veya kakule ilave edebilirsiniz. Kavanozları mutlaka sıcak su ile sterilize edin ve kurutun. Patlıcan reçelini sade veya kaymakla birlikte servis edebilirsiniz.

1 PORSİYON PATLICAN REÇELİ KAÇ KALORİ?

Bir porsiyon patlıcan reçeli, yaklaşık 160 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Patlıcan patlıcan reçeli reçel tarifleri patlıcan reçeli nasıl yapılır Patlıcan reçeli YAPMANIN Püf Noktaları Patlıcan reçeli nereye ait