22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yoğurdu böyle mayalarsanız üzerinde iki parmak kaymak oluyor! Ev yapımı kaymaklı tava yoğurdu tarifi...

Evde tava yoğurdu yapmak meğer çok basitmiş. Üstelik böyle mayalarsanız üzerinde iki parmak kaymak da oluyor. Yalnızca sizlerle paylaştığımız tarifteki adımları takip ederek siz de evde kaymaklı tava yoğurdu mayalayabilirsiniz. İşte o tarif...

Yoğurdu böyle mayalarsanız üzerinde iki parmak kaymak oluyor! Ev yapımı kaymaklı tava yoğurdu tarifi...

Ev yoğurdunun tadı şüphesiz bir başka oluyor. Peki, hiç evde tava yoğurdu yapmayı denediniz mi? Aslında tava yoğurdu da normal yoğurt mayalamak kadar kolay. İşte tam ölçüleri ilet ev yapımı kaymaklı tava yoğurdu tarifi...

EV YAPIMI KAYMAKLI TAVA YOĞURDU İÇİN MALZEMELER

1 kilogram çiğ süt
1 yemek kaşığı yoğurt mayası

TAVA YOĞURDU YAPIMI İÇİN PÜF NOKTASI:

Yoğurdu böyle mayalarsanız üzerinde iki parmak kaymak oluyor! Ev yapımı kaymaklı tava yoğurdu tarifi... - Resim : 1

- Tava yoğurdu yaparken sütü iyice havalandırarak kaynatın.

- Tercihinize göre yoğurt mayalama aşamasındayken içerisine çay kaşığının ucuyla şeker ve tuz da ekleyebilirsiniz.

- Yoğurdu ilk 6 saat kesinlikle açmadan mayalandırmalısınız. Yoğurdun durumunu sonrasında kontrol edebilirsiniz.

EV YAPIMI KAYMAKLI TAVA YOĞURDU NASIL YAPILIR?

1- Öncelikle sütü kaynatın. Süt kaynamaya başladığında altını kısın ve bir kepçe yardımıyla on dakika kadar karıştırarak havalandırın. Ardından altını kapatın ve soğumaya bırakın.

2- Tava yoğurdu genellikle kare ya da dikdörtgen servis edildiği için yoğurdu buna uygun bir kapta mayalamanızı öneririz. 

3- Sütü yoğurdu mayalamak istediğiniz kaba alın. Süt ne çok sıcak ne de çok ılık olmamalı. Bunu anlamak için serçe parmağınız süte batırıp 10'a kadar saymayı deneyebilirsiniz. 

4- Tahta ya da silikon bir kaşıkla mayayı içine alarak karıştırın.

5- Üzerini hava alacak bir mümkünse delikli olan bir kapak ile kapatın. 6 saat boyunca hiç açmadan mayalanmaya bırakın. Ardından açıp durumunu kontrol edebilirsiniz.

6- Mayalanan yoğurdunuzu buzdolabına kaldırıp soğutun.

Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri