En kolay çıtır mantı nasıl yapılır? Pratik hazırlanan: Yufkadan çıtır mantı tarifi
Mantı sevenlerin mutlaka denemesi gereken şahane bir lezzet. İşte hazır yufkadan çıtır mantı tarifi...
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
YUFKADAN ÇITIR MANTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Mantı için:
- 1 adet yufka
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2çay kaşığı karabiber
Yufkaya sürülecek sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 kahve fincanı su
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası(ya da biber salçası)
- 1 kase süzme yoğurt(çırpılmış)
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı sumak
YUFKADAN ÇITIR MANTI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Soğanı rendeleyin, kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
- Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
- Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın. Birleşme yerinden yufkayı kesin.
- Parmak büyüklüğünde dilimleyin.
- Hazırladıklarınızı tepsiye dizin. Kalan sosu da üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.