23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

En kolay çıtır mantı nasıl yapılır? Pratik hazırlanan: Yufkadan çıtır mantı tarifi

Mantı sevenlerin mutlaka denemesi gereken şahane bir lezzet. İşte hazır yufkadan çıtır mantı tarifi...

Yufkadan çıtır mantı nasıl yapılır? Mantı tarifi Çıtır mantı nasıl yapılır çıtır mantı malzemeleri
A+ A-

YUFKADAN ÇITIR MANTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER


Mantı için:

  • 1 adet yufka
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2çay kaşığı karabiber

Yufkaya sürülecek sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kahve fincanı su

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası(ya da biber salçası)
  • 1 kase süzme yoğurt(çırpılmış)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı sumak

En kolay çıtır mantı nasıl yapılır? Pratik hazırlanan: Yufkadan çıtır mantı tarifi - Resim : 1

YUFKADAN ÇITIR MANTI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Soğanı rendeleyin, kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
  • Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
  • Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın. Birleşme yerinden yufkayı kesin.
  • Parmak büyüklüğünde dilimleyin.
  • Hazırladıklarınızı tepsiye dizin. Kalan sosu da üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Son Dakika Haberleri çıtır mantı kolay mantı yufka mantı