22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Yufkayla pratik Boşnak böreği tarifi! Elde açılmış gibi oluyor…

Balkan mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan Boşnak böreği, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Öyle ki bu börek günlük sofralardan özel davetlere kadar her sofranın başkahramanı olur. Siz de evinizde dillere destan bir Boşnak böreği yapmaya ne dersiniz? İşte Boşnak böreğinin tarifi...

Yufkayla pratik Boşnak böreği tarifi! Elde açılmış gibi oluyor…

El açması börek yapmak oldukça meşakkatli ve zor bir iş. Bu tarifte ise börek hamuru açmanıza gerek yok. Hazır yufka kullanarak elde açılmış gibi bir Boşnak böreği yapmak için tarifi incelemeniz yeterli. Şimdi sizi evdeki malzemelerle kolay ve pratik şekilde yapabileceğiniz Boşnak böreğinin tarifi ile baş başa bırakıyoruz.

Malzemeler

  • 5 tane hazır yufka

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı elma ya da üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 80 gram kadar tereyağı ya da margarin

İç harcı için

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (İsteğe bağlı olarak kullanılır.)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Böreğin içi için hazırlanan sostan 2-3 yemek kaşığı kadar ayrılır.

Hazırlanışı

2

  • Böreğin iç harcı için öncelikle soğanı yemeklik olarak doğrayın.
  • Tavaya biraz yağ ekleyerek soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar iyice kavrulduktan sonra kıymayı ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Son olarak kuş üzümünü, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzel karıştırın.
  • Güzelce karışan harcın altını kapatıp bir süre soğumaya bırakın.
  • Derin bir kâsenin içerisine sos malzemelerini koyun ve çırparak iyice karıştırın. Böreğin üzeri için sostan 2-3 kadar kaşık kenara ayırın.
  • 1 adet yufkayı tezgâha ya da masanın üzerine serin. Yufkanın üzerine hazırlamış olduğunuz sostan bir kepçe kadar gezdirin. Bu aşamada her yerine sürmek için fırça kullanabilirsiniz.
  • Yufkayı iki parça olacak şekilde kesin.
  • İç malzemeyi yufkanın ön kısmına doğru kenardan hafif boşluk kalacak şekilde şerit hâlinde koyun.
  • Harcı koyduktan sonra yufkaların kenarlarını çok az içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun. Eğer yağlı kâğıt yoksa tepsiyi güzelce yağlayın.
  • Rulo şeklindeki yufkayı döndüre döndüre tepsiye yerleştirin.
  • Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Tüm yufkalar bittikten sonra kenara ayırdığınız sosu böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
  • Tepsiyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına koyun ve üstü kızarana kadar pişirin.
  • Dilerseniz böreği kıyma yerine patates, ıspanak ya da peynirli olarak da yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Son Dakika Haberleri boşnak böreği