27 Aralık 2024 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

92 bin kişilik araştırma sonucu: Zeytinyağı ömrü uzatıyor

Prof. Dr. Güner Sönmez, 92 bin kişilik araştırmanın sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Araştırmaya göre günde yarım çorba kaşığından biraz daha fazla zeytinyağı tüketenlerin pek çok hastalığa yakalanma riski azalıyor.

Zeytinyağının faydaları, zeytinyağının zararları, tereyağ mı zeytinyağı mı?
A+ A-

Prof Dr. Güner Sönmez'in açıklamaları şu şekilde:


92 bin kişilik bir çalışma günde yarım çorba kaşığından (7gr) azıcık daha fazla zeytinyağı tüketenlerde tüketmeyenlere göre; Nörodejeneratif hastalıklara (alzheimer, parkinson gibi) bağlı ölüm riski %29 azalır.

Kalp damar hastalığına bağlı ölüm riski %19 azalır.

Kansere bağlı ölüm riski %17 azalır.

Solunum hastalıklarına bağlı ölüm riski %18 azalır

28 yıl süren bir gözlemsel çalışma sonucudur.

92 bin kişilik araştırma sonucu: Zeytinyağı ömrü uzatıyor - Resim : 1


EN SAĞLIKLI YAĞ

Zeytinyağı; Antioksidan, Omega 3, Omega 6, Oleik asit içeriği ile dünyadaki en sağlıklı yağdır.

Kronik hastalıklar, kalp rahatsızlıkları, inme, alzheimer, tip 2 diyabet ve bazı kanser türlerininin riskini azalttığına dair sayısız makale var.

İçeriğindeki oleik asit inflamasyonu ve bazı kanser türlerini önleme üzerine etkili bulunmuştur. Antioksidan içeriği kronik hastalıkları engelleyebilir ve kalp hastalığı riskinizi azaltabilir.

Kronik inflamasyonun; Diyabet, metabolik sendrom, obezite, alzheimer, kanser gibi hastalıklara neden olduğu düşünülür. Zeytinyağı inflamasyonu azaltır. Bazı yayınlarda antiinflamatuar ilaç etkisi gösterdiği ve CRP değerini düşürdüğü raporlanmış.

140.000 kişilik bir çalışmada zeytinyağı tüketenlerde, tüketmeyenlere göre inme riski daha düşük bulunmuştur. İnflamasyonu azaltarak, kötü kolesterol düzeyini azaltarak ve tansiyon üzerine olumlu etkisiyle kalp hastalığı riskini azaltır.

Birçok çalışmada zeytinyağından zengin diyetin kiloyu korumak üzerine olumlu etkisini gösteriyor.

Bir çalışma; alzheimer’a neden olan plakları azalttığını iddia ediyor.

Bir çalışma tip 2 diyabet riskini %40 civarında azalttığını belirtiyor.

Özetle zeytinyağı tüketmenin; Alzheimer, parkinson, tip 2 diyabet, inme, kalp damar hastalığı, yüksek tansiyon, obezite, kronik hastalıklar ve bazı kanser türlerini önlemede etkili olduğuna dair sayısız araştırma var.

Zeytinyağı dünyadaki en sağlıklı yağdır.

92 bin kişilik araştırma sonucu: Zeytinyağı ömrü uzatıyor - Resim : 2

Zeytinyağı Diyabet Kanser Kalp krizi Tereyağ