Anksiyete, bazı insanlar için geçici olsa da pek çok kişi için hayatın bir parçası. Anksiyete, devamlı bir mücadele gerektiriyor. Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde, uzman psikolog Kirren Schnak'ten anksiyete ile mücadele etmenin 5 yolunu paylaşmasını istedik.
ANKSİYETE İLE MÜCADELEYeni bir araştırmaya göre, Z kuşağının yarısından fazlasının anksiyete ile mücadele ettiği açıklandı. Anksiyete ile mücadele eden Z kuşağı ile yapılan ankette, gençlerin en büyük kaygı nedenleri ve sonuçları araştırıldı.
Z kuşağıAnksiyete, çoğumuzun günlük hayatında mücadele ettiği ve hayatımız etkileyen duygu durumdur. Uzman psikologların açıklamasına göre, anksiyetemizi aslında biz besliyor olabiliriz. Anksiyetemizi besleyen davranışlarımız, onu gözümüzde daha korkutucu hale getiriyor. Peki o davranışlar nedİr?
ANKSİYETE BOZUKLUĞUHürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 'beyin arızası salgının' önümüzdeki dönemlerde yaygın bir sorun haline geleceğini belirtti. Müftüoğlu, "Aklımız/beyinlerimiz sadece 'düşünce zincirlerimiz' bakımından değil 'odaklanma, öğrenme ve anımsama' yeteneklerini de bana göre sinsice kaybediyor" dedi
OSMAN MÜFTÜOĞLUÜnlü sanatçı Hadise, koronavirüs nedeniyle kendisinde anksiyete hastalığınında ortaya çıktığını söyledi. Bir diğer adı kaygı bozukluğu olan anksiyete bozukluğunun belirtileri ve tedavi yöntemleri gündemde yer alıyor. İşte merak edilenler...
HadiseYoganın zihinsel ve fiziksel yararlarını kanıtlayan çok fazla çalışma bulunduğunu belirten Fizyoterapist Gülşah Konakoğlu, 'Yogayı rutininize dahil etmek sağlığınızı geliştirmenize, gücü ve esnekliği artırmanıza, stres, depresyon ve anksiyete belirtilerini azaltmanıza yardımcı olur' dedi.
Stres