Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber internet üzerinden bazı dolandırıcıların bağışıklık güçlendirdiğini iddia ettiği ilaçlarla ilgili Prof. Dr. Gelip Ekuklu'dan önemli uyarılar geldi. İşte o ilaçlara karşı uzmanından önemli bilgiler...
BAĞIŞIKLIK İLAÇLARIDengeli ve düzenli sağlıklı beslenme, virüslere karşı sahip olduğumuz en iyi savunmalardan biri. Daha sağlıklı, mutlu ve dinç hissetmek için bağışıklık güçlendirici doğal yöntemlerle hem fiziksel hem de zihinsel olarak güçlenebilirsiniz. İşte doğal bağışıklık arttırıcı 5 sağlıklı içecek tarifi...
TarifGöz kapağında düşme mi var? Beraberinde çift görme, çiğneme ve yutma zorluğu? Bunlar miyastenia gravis hastalığının habercisi olabilir. Türk Nöroloji Derneği Nöromüsküler hastalıklar çalışma grubu başkanı Prof. Dr. İhsan Şükrü Şengün, önemli bilgiler paylaştı.
GÖZ KAPAĞI DÜŞMESİSoğuk hava, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku, hareketsizlik, sigara ve yoğun stres bağışıklık sistemini etkileyerek vücudu hastalıklara açık hale getirebiliyor. Salgın hastalıklara karşı koruyucu olan biberi sizler için araştırdık. İşte yeşil biberin mucizevi faydaları...
HastalıkSon zamanlarda akıllı telefonlarda meydana gelen virüslerin sebebinin sosyal medya uygulamalarından ve sakıncalı sitelerden kaynaklandığını dile getiren telefoncu Ömer Geniş, "Android işletim sistemine sahip olan cihazlar, virüse karşı daha savunmasızdır" dedi.
AndroidEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hem hastalığı geçirerek hem de aşılama ile toplumun yüzde 70'e yakınının bağışıklık kazanması halinde birçok alanda maske zorunluluğunun kalkabileceğini belirtti.
maskeProf. Dr. Yıldız, Kovid-19 salgınının Türkiye'deki seyrini değerlendirirken "Pik dönemi sona erdiğinde yüzde 70 oranında kitlede bağışıklık oluşacak. Ortalama sürü bağışıklığı sınırı yüzde 67'ydi, bu sınıra ulaşılmış olacak. Mayıs sonunda vaka sayısının hızla azalacağını göreceğiz" dedi.
KoronavirüsProf. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsle mücadelede hedefin toplumun en az yüzde 60'ını aşı ile bağışık hale getirmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Bizim bu amaca ulaşabilmemiz için toplumun yüzde 80'ine yakınını aşılamamız lazım" dedi.
KoronavirüsSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Kovid-19 aşısının iki dozunu yaptırıp bağışık olan 1 milyon 300 bin kişiden 852'sinin Kovid-19 tanısı aldığını, 53'ünün hastanede yattığını, 5 kişinin ise yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi.
Kovid-19 AşısıSalgın döneminde hem yurt içinde hem de yurt dışında deniz ürünlerine talep arttı. TİM Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Kızıltan, ‘Ürünlerimizin yüzde 80'e yakını AB ülkelerinde tüketiliyor. Avrupalılar bağışıklık sistemini güçlendirmek için Türk çipurası talep ediyor’ dedi.
Mavi VatanMedipol Mega Üniversite Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Betül Mercan, D vitamini ile gıda takviyelerinin kontrolsüzce kullanılmaya başlandığını belirterek, 'Aşırı ve gereksiz D vitamin kullanımı sonucu gelişen hipervitaminoz D, olumsuz sonuçlar doğurabilir' dedi.
vitamin