Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, 'Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar, sağlıklı yaşam tarzına ilave olarak doğal beslenmenin Kovid-19'a karşı koruyucu ve destekleyici rol oynayabileceğini vurguladı.' dedi.
SağlıkKoronavirüste toplumsal bağışıklık üzerine yapılan çalışmalar, Türkiye ortalamasında yüzde 10'un aşıldığını ortaya çıkardı. 2021 yazında bu rakamın yüzde 50'ye gelebileceği belirtildi. Son verilere göre salgın Ankara'da yüzde 30 oranında geriledi.
Kovid-19Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, "Türkiye'deki nüfusta antikor gelişmesi yani hastalığı geçirmiş ve bağışıklık kazanma durumu binde 8'dir. Biz demek ki 11 Mart’tan beri önlemlerimizi iyi almışız. Bireyleri ve toplumu korumuşuz, hastalığı geçirmemişler" dedi.
Koronavirüs