‘Şeker arıcılığın olmazsa olmazı. Eğer beslemesini yapamazsak kadro azalır. Türkiye genelinde bu yıl kovanlar boşaldı. Arılar kovanları terk etmedi, aç oldukları için gelemediler. Kurşunlu’da 6 bin kovan sayısı 4 bine kadar düştü.’
ArıcılıkVatan Partisi, Sivas Divriği'de Üretim Devrimi Kurultayı' yaptı. Üreticiler ata tohumları ile 1'e 15 aldıklarını belirterek, bu tohumların yaygınlaştırılmasını istediler. Arıcılar da, “Divriği’nin balı çok değerli. Ama diğer ballarla karıştırıyorlar. Denetim olmalı.” diye konuştu.
SivasRekolte azalıp fiyatlar artınca sahtekârların iştahı kabardı. Glikoz şurubundan elde ettikleri sahte bal denetimlerde tespit edilmesin diye sahtekârların enzim kullandığına dikkat çeken Can Sezen, tüketicileri uyardı
ANAVARZA BALGüvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, Arı zehri, arı sütü, ham bal ve saf Anadolu propolisini bir araya getirerek temiz içerikli kırışıklık karşıtı anti-aging cilt bakım serisini geliştirdiklerini belirtti.
PROPOLİSMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi ve yaban hayatı uzmanı Biyolog Dr. Yasin İlemin, kızılçamın Ege ve Akdeniz'in doğal bitki örtüsünün ürünü olduğunu, bu konudaki farklı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
FethiyeTürkiye'de son yıllarda, devlet desteğiyle arıcılığın yaygın yapıldığı illerden Ağrı'da, kış aylarının sert geçmesi nedeniyle sonbaharda arı kovanlarıyla sıcak kentlere göç eden arıcılar, kaliteli bal üretmek için yeniden bölgeye gelmeye başladı.
Ağrı