Balık, sağlıklı bir yaşamın anahtarlarından biridir. Dengeli ve düzenli beslenmenin önemli parçalarından biri olan balık, özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemelidir. Ancak lezzeti ve faydası açısından balık türlerinin yenilmesi gereken aylar değişiyor.
BalıkçılıkYılbaşı sofralarının kurulmasına bir gün kaldı... Yurttaşlar çarşı pazar dolaşarak yeni yıl için yapacakları yemekleri planlamaya başladı. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa'da seyyar balıkçı Engin Şinik de vatandaşa fahiş fiyatla satılan hindi yerine balık yiyin çağırısında bulundu
TekirdağTürkiye'nin o ilinde deniz yok ama deniz kadar balık var... Denizi olmayan Kayseri'de 24 yıldır balıkçılık yapan vatandaş 6 ülkeye 10 bin tonu aşkın balık ihracatı yaptı. Çupra, levrek ve somon gibi balık türleri daha çok Rusya, Suriye ve Avrupa'ya satıldı.
KayseriAntalya'da 'pişirmeye hazır, kılçıksız mezgit' adı altında fileto hale getirilmiş balığın kilosu 250-300 liradan satılıyor. Yarı fiyatına satılan bu balığın zehirli balon balığı olabileceği uyarısı geldi. Uzmanlar yenmesi halinde insanı öldürecek kadar zehri vücudunda barındırdığını söyledi.
Kızıldenizİzmir Körfezi'nde kirlilik kaynaklı kötü koku ve balık ölümleri, kentin turistik çekim merkezlerinden Kordon'da iş yerleri bulunan esnafı olumsuz etkiliyor. Kordon'da iş yeri bulunan Oktay Akbulut, 'Mecbur kalmayınca dışarıya çıkmıyoruz. Artık insanlar Kordon'a gelmiyor' dedi.
İzmir