İzmit Körfezi'nde açılan denizcilik firması sahibi Enver Okan, müsilaj ile karşılaştı. Okan, Körfez ilçesi açıklarında belirli aralıklarla deniz yüzeyinde oluşan müsilajı cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
Marmara Denizi'ni tehdit eden deniz salyası sorunu devam ediyor. Uzmanlara göre deniz suyunun ısınması salyanın yeniden ortaya çıkmasını tetikleyebilir.
Marmara Denizi’nde müsilaj görüdüğüne dair iddialara ilişkin açıklama yapan Bakan Kurum, ‘Marmara Denizi'nin yüzeyinde de değil derinde de şu an için müsilaj yoktur. Ancak bu müsilaj olmayacak anlamına gelmemektedir" dedi.
Marmara Denizi'nde yaşanan kirlilik nedeniyle oluşan müsilaj, denizin bir nevi kendini koruma mekanizması olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl neredeyse Marmara'yı esir alan müsilaj bu yıl yine gözüktü. İşte tüm detaylar..
Marmara ve Ege Denizi’nde geçtiğimiz yıl balıkçıların kabusu haline gelen müsilaj yeniden yüzünü göstermeye başladı.
Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilajın Marmara denizinin dibinde hala etkin olduğunu belirterek, "Yüzeyde görmüyoruz ama müsilaj bitmedi. Şimdilik 10 metreye kadar geriledi." dedi.
Marmara Denizi'ni bir dönem istila eden müsilaj, Bursa'nın Gemlik sahillerinde yeniden görüldü.
Marmara Denizi'nde müsilaja neden olan derelerden biri de Kazdağları'ndan doğan Biga Çayı. Birçok köyden temiz geçen dere, Çan ve Biga ilçelerinde seramik fabrikaları ve kömür işletmeleri yüzünden ağır derecede kirleniyor.
Marmara Denizi'ni saran müsilaj sorunuyla mücadele devam ediyor.
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj ile mücadele kapsamında çevreyi kirleten 47 firmaya ceza kestiklerini, 12'sini de kapattıklarını açıkladı.
İstanbul Kadıköy'den Marmara Denizi'ne karışan derenin rengi beyaza döndü. Kimyasal atık şüphesi vatandaşları tedirgin ediyor.
Bursa'da yaklaşık 20 gün önce yoğun olarak gözlemlenen müsilajın (deniz salyası) etkisini yitirdiği görüldü.
Meteoroloji verilerine göre, Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı 25 derece olarak ölçüldü.
Marmara Denizi'nden çıkan müsilaj, Şile Kömürcüoda Katık Atık Bertaraf Tesisleri'nde toplanıyor.
Bakanlık ile ODTÜ’nün yürüttüğü projede yer alan bilim insanlarının Marmara Denizi’nin en derin noktasında yaptığı araştırmaya göre, müsilajın oksijeni 2.5-3 saatte tükettiği bilimsel olarak kanıtlandı.
Kadıköy'de Kurbağalıdere ve Kalamış Sahili'ni müsilaj (deniz salyası) kapladı. Müsilajla kaplanan Kurbağalıdere ve Kalamış Sahili havadan görüntülendi.
Marmara Denizi'nde meydana gelen müsilajla mücadele kapsamında, 21 bilim insanından oluşan Marmara Denizi Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu Başkanlığı kuruldu. Kurulun başkanlığına Prof. Dr. Hasan Mandal getirildi.
Marmara Denizi'nde görülen müsilajın (deniz salyası), Tarihi Gelibolu Yarımadası sahilindeki yoğunluğu arttı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.