Cumhuriyetin ilk yıllarındaki devletçi ekonomi, sürdürülebilir istikrarlı büyümeyi sağladığı için başarılı oldu. Ekonomi bir ülkenin bağımsızlığıyla ilgili bir meseledir. Atatürk’ün ekonomik bağımsızlık konusundaki haklılığını bugün de görüyoruz.
Mustafa Kemal Atatürkİktisat tarihi konusundaki çalışmaları ile bilinen Prof. Dr. Şevket Pamuk, İSO'da sanayicilere yeni dönemde sanayinin devletsiz olamayacağını anlattı. Pamuk, sanayileşmenin bir siyasi irade tarafından öncelik kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
İşsizlikDevrimci bir çözüm olarak insanlığın önünde duran halkçı, devletçi kamulaştırma/ toplumlaştırma ile sistemi kurtarmaya yönelik “devletleştirme”yi birbirine karıştırmamak gerek. Ancak emperyalist dünyadan kamucu, paylaşımcı ve daha insancıl bir dünyaya doğru yol görünmüştür.
AvrupaYaşanan krizi 29 Buhranına benzeten Doç. Dr. Volkan Özdemir: Türkiye 1930'lı yıllardan ders alsın. 29 Buhranı dünyayı kasıp kavururken, iki istisna var yüksek büyüme anlamında. Bunlardan biri Türkiye; karma ekonomi modeli
ekonomi