Vatan Partisi neferi Özay Gökçe, ölümünün birinci yılında mücadele arkadaşları tarafından mezarında anıldı. Vatan Partisi yöneticileri Gökçe’yi, “Vatan Partili gençlerin babası, ağabeyiydi, görev adamıydı, hiçbir işten yüksünmezdi. Onun için ölmek davadan dönmekti” diyerek andı
Vatan Partisi‘Kendisini partiye adamıştı. Az partili değil, çok partiliydi. Neşeli, hayat dolu insandı. Düşüncelerini hayata geçiren bir insandı. Evde başka işte başka insanlardan değildi. O hayatı paylaşırdı. Düşüncelerini hayata aktarırdı. Çok fedakârdı’
Vatan PartisiYoksulluk içinde geçen yaşamı, yedi yıl süren devrimcileşme pratiği ile, bir senaryonun, romanın konusu olabilecek bir kişilik Mehmet Çetin. İnce Memed'in tersine, toprak ağası düşmanı Mehmet Çetin anti-feodal, anti-emperyalist bilince sahip bir köylü önderiydi.
MEHMET ÇETİNVatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Ulusal Kanal programcısı Muharrem Yerli, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Köyden Köye programıyla uzakları yakın eden Yerli için arkadaşları, “Eğilmez, bükülmez bir Aydınlıkçı'ydı. Şair yürekliydi. İnsancıldı. Hep Parti’den beslendi.” dedi.
Vatan PartisiNebahat’in Türk kadınının geleneksel karakterini ve olağanüstü özelliklerini taşıyan bir kişiliği vardı. İnsanlarla sıcak dostane ilişkiler kurardı. Gülün gülle tartıldığı bir dünyadan öte karşılıksız bir Yediveren Gülü’ydü. Bereket tanrıcasının kolları gibiydi.
NEBAHAT AKDORAOna göre köydeki öğretmen, ‘Cumhuriyet’in ve Devrim’in yayıcısı, bekçisi ve öğreticisidir’. Kurulan 21 Köy Enstitüsü’nden 20’si Yücel zamanında açılır. Görevde kaldığı sekiz yıla yakın sürede ilköğretimde okul sayısını öğrenci sayısını 813 binden 1 milyon 358 bine çıkarır.
HASAN ALİ YÜCEL