Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Peki bayramı sağlıklı ve huzurlu geçirmek için neler yapmalıyız? Uzmanlar, et yemeklerinin sağlıklı eşlikçisi olarak yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indekse sahip baklagilleri bayramda sofranızdan eksik etmeyin diyor...
Kurban BayramıYazın gelmesi ile birlikte diyet arayışları hız kazandı. Beslenme uzmanları moda diyetler, özellikle de detoks konusunda uyarıyor. Yanlış uygulanan diyetlerin sorunlara yol açtığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Mısra Aydın, 'Tek tip besinlere ağırlık vermek yerine dengeli beslenin...' dedi
DiyetKilolarından kurtulmaya çalışanların çok sık başına geliyor: Yağdan değil kaslardan vermek! Çünkü kilo vermek için yapılan kalori kısıtlı diyetler yeterli protein içermiyorsa azaltılan enerji kaslardan karşılanıyor ki bu da kas kaybına yol açıyor. İşte yağdan kilo vermek için yapılması gerekenler...
Kilo vermeCep telefonunuzla konuştuğunuz esnada bir yandan da ‘acaba nereye koydum?’ diyerek aradığınız oldu mu? Ya da gözlüğünüz gözünüzde ‘yine nerede çıkardım?’ dediğiniz? Bu belirtiler varsa beyninize dikkat edin. İşte beyni arı gibi çalıştıran 5 faydalı besin...
BeyinRamazanda diyet yapılıp yapılamayacağının kişisel olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, günlük yaşantıda alınan toplam kalori iftar ile sahur arasında alınır ve buna hareketsizlik de eklenirse ramazanda kilo almanın daha olası olduğunu söylüyor.
RamazanKurban Bayramında kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Buse Ünsal, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
SağlıkYaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden karpuzun çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin oldukça faydalı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Sena Genç, “Karpuz tohumları, genel cilt görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan magnezyumla doludur.
Cilt