Üretimin durmaması için Kovid-19 salgınına rağmen işyerlerinde çalışmayı sürdüren işçiler bu fedakarlıklarına rağmen Kod 29 ile işten atılma tehdidi altında. Kod 29'un kaldırılması için sosyal medyada #SesVerKod29İptalEdilsin etiketiyle başlatılan kampanyaya birçok sendika başkanı da destek verdi.
işçiKötü çalışma koşulları ve düşük ücret nedeniyle TEKSİF’e üye olan işçiler, hakaret ve iftiralara maruz kalırken, TEKSİF Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ersin Çelik, işverene, sendikal faaliyeti engellemenin 2 yıla kadar hapis cezası olduğunu hatırlattı.
TEKSİFTürkiye’nin patates ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Niğde’de patatesler depoda kaldı. Önlem alınmazsa 450 bin ton patates çürüyecek, üretici zarar edecek. Bankalara olan borçlarını ödeyemeyen üreticilerin acil talebi, borçların ertelenmesi.
PatatesSendikasının Bursa Emek Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kavlak, bir işyerinde 70 işçinin işten atıldığını belirterek ‘Bu ülkede sendikalaşma, anayasal bir hak. Biz, bu hakkımızı özgürce kullanamıyoruz. Hakların kağıt üstünde kaldığı bir düzen istemiyoruz’ dedi.
işçiTekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler eylem yaptı. 8 yıllık mücadele sonucu sendikanın işyeri yetki tespiti kesinleşirken, işveren kararı hiçe sayarak 10 işçiyi işten çıkardı. İşçiler işverene toplusözleşme masasına oturma çağrısında bulundu.
TEK GIDA-İŞSanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde Van'da hayata geçirilen Tekstilkent'te yaklaşık 2 bin kadın istihdam ediliyor. İşçi Şilan Kutluk çalışanların büyük çoğunluğunun kadın olduğunu söyleyerek çalışmaktan çok mutlu olduklarını belirtti.
ÜretimTÜİK verilerine göre ocak ayında iş gücüne dahil olan kişi sayısı 821 bin kişi arttı. Aynı dönemde 822 bin kişi istihdam edildi. Böylece işsiz sayısı bin kişi azaldı. İşgücü dışındaki 725 bin kişi 'mucizevi' bir şekilde istihdama geri döndü. İstihdam artışının dörtte biri kayıt dışından geldi.
işçiÖz İplik-İş Sendikası’nın tekstil fabrikalarında yaptığı araştırma işyerinde şiddet ve tacizin gerçek boyutlarını ortaya koydu. Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “İşyerinde Kadına Yönelik Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Projesi kapsamında örneği olmayan bir yayını çalışma hayatına kazandırdık
işçiKadın sağlık çalışanlarının yetersiz ücretlerinden, çocuk bakım sorunlarına; uğradıkları şiddetten, gelecek kaygılarına kadar pek çok sorunu arttı. Kadın sağlık çalışanlarının yüzde 77.5’i gündelik yaşamın devamı için borçlanırken, yüzde 84.2’si de kredi kullanıcısı.
Sağlık çalışanları