Adana'da yaz aylarında gurbetçilerin de gelmesiyle et tüketimi rekor seviyeye ulaştı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Saruhan Yağmur, günlük en az 20 ton etin tüketildiğini belirtirken, kebapçı Cihangir Korkmaz ise gurbetçilerin esnafa can suyu olduğunu söyledi.
Kırmızı etKardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, Kurban Bayramı öncesi kalp ve damar hastalarına kritik uyarılarda bulundu. Bayram'da yoğun et tüketiminin ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğine dikkat çeken Harman, kronik hastaları beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. İşte uzmanın açıklamaları..
Kurban BayramıKurban Bayramı'nda olması gereken beslenme modeline yönelik tavsiyelerde bulunan Dyt. Ceren Kaplan, risk grubunda olan kişileri de ayrıca uyardı. Bayram'da et tüketiminin nasıl olması gerektiğine vurgu yapan Kaplan, etin doğru saklama koşullarından da bahsetti. İşte size kılavuz olacak o haber..
sağlıklı beslenmeDünyanın en zenginlerinden Bill Gates, ineklerin çıkardığı gazların küresel ısınmadaki payına dair uyarılarını tekrarlayan bir açıklama yaptı ve zengin ülkelerin bu hayvanların yetiştiriciliğini bırakıp yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söyledi.
Microsoft