Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte gıda zehirlenmesi yaygın yaşanan bir durum haline geliyor. Uzmanlar, gıda zehirlenmesinin şuur bulanıklığına ve komaya kadar gidebilen ciddi bir tablo olduğunu belirterek, vatandaşları dikkatli olması gerektiğini duyurdu.
Hava sıcaklıkları‘Kontrolden çıkan anız yangını çiftçilerimizin emeklerinin yok olmasına sebep oluyor ve topraklarımızın geleceğini tehlikeye atıyor. Bir yıl boyunca gözü gibi bakıp, büyüttüğü ürününü hasat etmek isteyen üreticilerimizin bütün emekleri bir kıvılcımla kül oluyor’
Ziraat OdasıYazın besin zehirlenmelerinde artış yaşanıyor. Gıdaları düzgün ve doğru tüketerek zehirlenmenin önüne geçebiliriz. Temizlik, pişmiş besinlerle çiğ besinlerin ayrılması, uygun pişirme, gıdaların uygun sıcaklıkta saklanması, güvenilir ham madde ve su kullanımı yapılması gerekenlerin başında geliyor
Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Peki bayramı sağlıklı ve huzurlu geçirmek için neler yapmalıyız? Uzmanlar, et yemeklerinin sağlıklı eşlikçisi olarak yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indekse sahip baklagilleri bayramda sofranızdan eksik etmeyin diyor...
Kurban Bayramı