Dünya genelinde, iklim değişikliği bazı göçmen kuşların boyutunun küçülmesine ve göç güzergahının değişmesine yol açıyor.
Hatay'da sulama ve taşkınları önlemek amacıyla kurulan Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'ndaki kuş türü sayısını 2 yılda 99'dan 214'e çıkardı.
Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan ve Türkiye'de göçmen kuşların güneydeki sığınağı haline gelen Mileyha Sulak Alanı, her yıl çok sayıda kuş türünü misafir ediyor. Alanda yapılan gözlemlerde 291 kuş türü kayıt altına alındı.
Muğla'daki Tuzla Sulak Alanı'na çok sayıda göçmen kuş geldi.
Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda saz horozu ilk kez görüntülendi.
Türkiye'nin önemli sulak alanları arasında yer alan, göçmen kuşların uğrak noktası Sultan Sazlığı'ndaki Yay Gölü'nde kuraklığın etkisi eylül ayında da büyük ölçüde hissediliyor.
Diyarbakır'da canlılar için hayat kaynağı olan Devegeçidi Baraj Gölü, iklim değişikliğinin etkisiyle kuraklık tehlikesi yaşıyor.
Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan ve "Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan" olarak tescil edilen, göçmen kuşların güneydeki sığınağı Mileyha Sulak Alanı'nda bu yıl 3 yeni tür gözlendi.
Afyonkarahisar'ın Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçeleri arasındaki Eber Gölü'nün su seviyesi, yağışların azalması, kuraklık ve vahşi sulama nedeniyle önemli oranda düştü.
Samsun'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, göçmen kuşlarla hareketlendi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.