Helenistik dönemden günümüze kadar korunmuş yapılara sahip Mersin'deki Uzuncaburç Antik Kenti'nde, milattan önce 4. yüzyıl sonlarında yapılan ve süreç içerisinde tahribata uğrayan rahip kralların kaldığı kule restore edildi.
Samsun'un İlkadım ilçesinde inşaat için yapılan kazı sırasında Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen yerleşke bulundu.
Sinop’ta 2300 yıllık geçmişe sahip yapıların yer aldığı Balatlar Yapı Topluluğu kazısında Helenistik döneme ait olduğu düşünülen mozaik bulundu.
Muğla'nın Milas ilçesinde bir çiftçinin traktörüyle sürdüğü tarlada, 2400 yıllık olduğu değerlendirilen oda mezara rastlandı.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kaunos Antik Kenti'ndeki 5 bin kişilik tiyatro, yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarıyla sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmak için hazırlanıyor.
Helenistik Dönem'den günümüze kadar ulaşmış tek Hestia heykeli, Manisa Arkeoloji Müzesinde sergilenmeyi bekliyor.
Kadıköy'deki Haydarpaşa Garı kazılarında önemli bir keşif yapıldı. Kazılarda İstanbul için önemli ve ilk olma niteliği taşıyan Geç Helenistik Döneme ait bir mezar anıtı bulundu.
Dört yıldır devam eden Haydarpaşa kazılarında, peronların kaldırılmasının ardından Helenistik döneme ait mezar ile çoklu mezar ve döküm atölyesi bulundu.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale Hierapolis Antik Kenti'nde bu sene yapılan kazı çalışmalarında, kentin kuruluş yıllarına ait olduğu belirtilen 2 ev kalıntısına ulaşıldı.
Antalya'daki Sillyon Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında Selçuklular dönemine ait demirci ve bıçak atölyesi bulundu.
Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılarda M.Ö. 4 ve 3. yüzyıllara tarihlenen yapı bulundu. Arkeologların anıt ya da anıt mezar olduğunu düşündüğü yapı, bugüne kadar kazılarda bulunan en eski mimari eser.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.