Gemlik'te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında altından diri fay hattı geçen iller de yeniden gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yayımladığı verilere göre göre işte büyük deprem üretme potansiyeline sahip o şehirlerimiz...
Yıllar önce sermaye koymadan hobi olarak başladığı taş toplama ve işleme sanatı işi oldu. Mustafa Kemal Koca'nın, hobisi ve sevdası işi oldu. Şimdi değerli taşları dünyanın farklı ülkelerine pazarlıyor.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaan Şevki, bazı fay hatlarına dikkat çekti.
Prof. Dr. Şamil Şen, olası İstanbul depremine hazırlık için acilen önlem alınması gerektiğini söyledi.
Uzmanlar, binaların alt katlarında bulunan fırın, pizzacı ve pastanelere dikkat çekiyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde arazide, yer altından 18 gündür çıkan duman, çevredekileri endişelendirdi.
Hatay’da meydana gelen depreminin Kahramanmaraş depreminin artçısı mı yoksa ana deprem mi olduğu halen tartışılırken, ABD'li uzmanlardan, artçı sarsıntılarla ilgili olarak dikkat çeken bir yorum geldi. Uzmanlara göre artçılar yıllar boyu sürebilir.
Kayseri'de fosil kazı çalışmalarında bulunan üç toynaklı at iskeleti, bilim insanları tarafından ayağa kaldırıldı.
İngiltere'de Charnwood Ormanı'nda bulunan 560 milyon yıllık knidliler cinsi fosilin, gerçek bir iskelete sahip organizmanın ilk örneği olabileceği tahmin edildiği gibi aynı zamanda bilinen en eski yırtıcı hayvan olduğu belirtiliyor.
Sanayiciler teknik eleman sıkıntısını çözmek için üniversitelerle işbirliğini kurumsal hale getirmeye başladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.