Bilim insanları, 380 milyon yıllık çeneli bir balık fosilinde dünyanın bilinen en eski kalbini keşfetti. Avustralya'daki Curtin Üniversitesi'nden araştırmacılar, fosilleşmiş mide, bağırsak ve karaciğerin yanında "güzel korunmuş" bir kalp buldu.
BİLİMHer gün dünyada yüz milyonlarca kişi tarafından kullanılan Aspirin, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olmasına rağmen yan etkileri ile hayati tehlike yaratacak düzeyde. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Okan Uzun, aspirinin hekim kontrolünde kullanılması konusunda uyardı.
ASPİRİNSağlığımız için tükettiğimiz yiyeceklere her zaman dikkat etmek ve belirli gıdalardan kaçınmak büyük önem taşımaktadır. İşte kardiyologların özellikle uzak durmanızı söylediği ve hayatınızdan tamamen çıkarmanız gereken 20 besin...
SağlıkYalnızlaşma insan sağlığını bozuyor. İngiltere’de yapılan araştırma yalnızlık ve sosyal izolasyonun kalp krizi ve inme riskini 1,5 kat artırdığını gösterdi. Amerikan Kalp Derneği yalnız bireylerin sağlığını iyileştirmek için müdahalelere ihtiyaç olduğu uyarısında bulundu.
JAHASon zamanlarda toplumda artan, nedeni bilinmeyen ani ölümlerin çoğalmasıyla Prof. Dr. Hamza Duygu, kalp hastalıklarına dikkat çekti. Kalp hastalıkları kaynaklı ani ölümlerin erkeklerde kadınlara oranla 3-4 kat daha fazla görüldüğünü, hatta bu oranın 45-60 yaş arasında 7 kata kadar çıktığını söyledi.
SağlıkKalp hastalıklarının önemli sayılacak bir kısmını kalbin uyarı akışındaki düzensizlik olan ritim bozuklukları oluşturur, bir kısmı yaşamı tehdit etse de, bir kısmı önemli olmayabilir. Uyarının kendisi ve yol açtığı yan etkilerin önemli olması nedeni ile akılda tutulması gereken bir rahatsızlıktır
RİTİM BOZUKLUĞUMedipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal, "Kramp, böbrek, kalp, damar, diyabet, tiroid gibi önemli hastalıkların yanı sıra vitamin eksikliklerine karşı vücudun ilk uyarı sistemlerinden biridir." dedi.
Diyabet