Devlete ait KCNA haber ajansının bildirdiğine göre, üst düzey bir Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) heyeti İran’a gitti. Pyongyang'dan yetkililer en son 2019 yılında kamuoyuna duyurulan bir Tahran ziyaretinde bulunmuştu. ABD’den yapılan açıklamada görüşme için ‘Son derece endişeliyiz!’ denildi
ABDRusya ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında diplomatik temaslar daha da hızlanıyor. Kim Jong Un’un Rusya ziyareti sonrası mevkidaşı Vladimir Putin’in yakın gelecekte Kore’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Nükleer gibi önemli konularda işbirliklerinin görüşüleceği aktarılıyor
Vladimir PutinABD’nin hedefindeki Rusya ve KDHC arasındaki yakın işbirliği Batı’yı rahatsız ediyor. Ukrayna ve destekçilerinin sahada kaybetmesi nedeniyle Rusya’yı sıkıştırmak için farklı hamleler deneniyor. Ukrayna’ya silah yığan ABD ve Batı ülkeleri, KDHC’yi Rusya’ya balistik füze vermekle suçluyor.
RusyaKore Demorkatik Halk Cumhuriyeti (KDHC) devlet medyasının pazartesi günü bildirdiğine göre ülkenin lideri Kim Jong Un, ülkenin askeri komutanlarına, askeri çatışmayı seçmeleri halinde ABD ve Güney Kore'yi yok etmek için en güçlü araçların seferber edilmesi gerektiğini söyledi.
ABDÇinli bilim insanları tarafından yürütülen yeni bir çalışma, ABD için endişe verici bulgular ortaya koydu. Buna göre Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) nükleer balistik füzeler kullanarak ABD'nin orta kesimlerini sadece bin 997 saniye içinde vurma kabiliyetine sahip.
ABDABD kaynakları eski Başkan Donald Trump’ın, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (KDHC) karşı geleneksel ABD tutumunu değiştireceğini öne sürüyor. İddialara bakılırsa müzakereleri ‘vakit kaybı’ olarak gören Trump, Kim’den cephaneliğini korumasını, karşılığında yeni silah geliştirmemelerini isteyecek.
Kim Jong-unPyongyang, yörüngeye yerleştirdiği casus uydusunun, Beyaz Saray'ı ve Pentagon'u görüntülediğini duyurdu. Malligyong-1 adlı uydunun ayrıca 25 Kasım'dan bugüne bazı ABD üslerini, NATO ittifakına ait gemileri ve İtalya'nın başkenti Roma'yı da fotoğrafladığı bildirildi.
ABDGeçen hafta yaşanan casus uydu krizinin ardından Pyongyang, sınıra asker ve teçhizat gönderiyor. Güney Kore, yaşananlar üzerine, 2018'de varılan askeri antlaşmayı askıya almıştı. KDHC'nin, bu eylemi kınamakla kalmadığı ve harekete geçtiği iddia edildi.
Güney KorePyongyang salı gecesi 'Malligyong-1' adlı casus uydusunu yörüngeye başarıyla yerleştirdi. Güney Kore, KDHC'nin operasyonun başarıyla tamamlanabilmesi için Moskova'dan yardım aldığını iddia ediyor. Güney, askeri antlaşmaları askıya alırken, Yarımada'da gerginlik artıyor...
Güney Kore