Türk mutfağında sulu yemeklerin yeri bir başka. Sulu yemekler arasında özel bir yeri bulunan kuru fasulye her bölgede severek tüketiliyor. Kuru fasulye, günlük sofralardan davet sofralarına kadar menülerin başkahramanı. Peki fasulye dağılmadan nasıl pişirilir? İşte detaylar...
TarifSorunlardan biri meyve ve sebzelerin buzdolabında çürümesidir. Hiç kimse pazardan taze meyve ve sebze alıp buzdolabına koyup birkaç gün sonra bozulduğunu görmek istemez. Çeşitli yöntemler kullanarak bu durumun önüne geçebilirsiniz. İşte detaylar...
BuzdolabıHataylı ev hanımları zeytin kurarken kullandıkları o sırrı paylaştı! Yeşil zeytini kırmıyorlar da çizmiyorlar da... Ama zeytinin acısı yalnızca 3 gün içinde tamamen çıkıyor ve sofralarda tüketmeye hazır hale geliyor. İşte Hatay'ın yöresel külleme zeytin tarifi...
Kış aylarının gelmesi ile beraber havalar soğumaya ve kışlık kıyafetler çıkmaya başladı. Kış aylarında başın üşümemesi için kullanılan bereler, şapkalar birer birer hurçlardan çıkarken uzun yıllardır berberlik yapan Ahmet Uğur Şehir’den de uyarılar birer birer sıralandı!
Yemek hazırlarken veya yerken üzerinize yağ lekeleri sıçrayabilir. Hele bir de bu olay en sevdiğiniz kıyafetinizin başına gelirse hemen o lekeden kurtulmanın yolları aramaya başlarsınız. Eğer yağ lekeleriyle başınız dertteyse işte yağ lekesini söküp atan yöntemler...