Pek çok insan, çeşitli hastalıklarla mücadele ediyor. Bazı besinler hastalıklarla savaşınız sırasında size kalkan olabiliyor. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için beyaz dutun size yardımcı olabileceğini hiç düşündünüz mü? İşte beyaz dutun sağlığa inanılmaz faydaları...
Türk mutfağının vazgeçilmezi, kuru fasulyenin en iyi dostu, ev yemeklerinin yanında olmazsa olmazı pirinç pilavını yıkayanlar dikkat! Pirinci yıkamadan da mükemmel bir pilav yapabilirsiniz. İşte pirinç pilavının o püf noktası…
PİRİNÇ ISLATILIR MI"Hindistan cevizi yağını nerede, nasıl kullansam?" diye düşünenler buraya! Yemeklere aroma katan, kişisel bakım rutinlerinin olmazsa olmazı Hindistan cevizi yağı evinize misafir olmayı bekliyor. İşte Hindistan cevizi yağının sayısız faydası ve kullanım alanları!
Yumurta içinde bulunan yüksek besin değerleriyle vücudun ihtiyacı olan birçok besini aynı anda almanızı sağlar. Siz de güne yumurtayla başlayarak sağlığınızı koruyabilir, hastalıklara meydan okuyabilirsiniz. İşte yumurtanın bilinmeyen faydaları...
Meyve ve sebzelerin buzdolabında çürümesi sorun teşkil eden durumlardan biri. Pazardan taze taze alıp buzdolabına yerleştirdiği meyve ve sebzelerin bir kaç gün sonra çürümesini kimse istemez. Bazı yöntemler kullanarak bu durumu önleyebilirsiniz.
Çamaşır suyu etkili bir temizlik ürünü. Neredeyse yaşam alanlarının her noktasında kullanılmak için de ideal. Bu etkili temizlik malzemesi kıyafetlere sıçradığında telafisi zor olan lekeler bırakıyor. Ancak üzülmeyin, çözümü mümkün.
Yemeklerde sıklıkla kullanılan soğan ve kokusuyla öne çıkan bir baharat olan karanfilin bir araya gelmesiyle birlikte burun tıkanıklığının önüne geçebilirsiniz. İlaç kullanmak yerine doğal çözümler arayanların rahatlıkla kullanabileceği soğan ve karanfil ikilisinin faydalarına bir bakalım.
Sağlıklı ve lezzetli turşuların yapımı büyük özen ister. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ev yapımı turşuların erimesini önleyen, istediğiniz lezzet ve sertlikte olmasını sağlayacak yöntemler mevcut. İşte o yöntemler...
Bağışıklığı destekleyen ve sağlık açısından birçok faydası bulunan soğan ve sarımsaklar, yemeklerde sıkça kullanılıyor. Yemeklere çok yakışan ve lezzet veren besinleri kullandıktan sonra kabuklarını atıyor musunuz? Soğan ve sarımsak kabuklarını birbirinden yararlı yöntemlerle değerlendirebilirsiniz.
Akşamları çayın yanında, kafe ve barlarda, ara öğünlerde keyifli eşlikçilerin başında kuru yemişler geliyor. Tadına doyulmayan bu kuru yemiş çeşitlerinin sağlıklı bir yağ kaynağı olduğunu da unutmamak gerek. Peki, "En faydalı ve sağlıklı kuru yemişler hangisi?" diyorsanız gelin, beraber bakalım.
Yemeklere lezzet katıyor, sağlığa da çok iyi geliyor. Evet! Sarımsaktan bahsediyoruz. Fakat doğru saklama koşulları sağlanmadığı takdirde sarımsaklar bozulabilir. Birkaç püf noktası ile sarımsakların bozulmasını engelleyebilirsiniz.
Sık sık hastalanıyorsanız bu ikiliyle tanışmanın tam zamanı! Çörek otu ve bal bir araya geldiğinde hastalıklara karşı âdeta kalkan görevi görüyor. Peki, bu karışımının hangi sağlık sorunlarına iyi geldiğini biliyor musunuz? İşte çörek otu ve bal karışımının faydaları...
Bu formül sonbahar geldiğinde solan çiçekleri yeniden hayata döndürüyor! Yalnızca bu iki malzemeyi karıştırıp çiçeğin toprağına dökün. Sonuca siz bile inanamayacaksınız. İşte, solan çiçeğinize can verecek o yöntem…
SOLAN ÇİÇEKLERTürk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan cacık, Yunanistan'da karşımıza cacıki olarak çıkıyor. Peki cacık Türklere mi ait Yunanlara mı? Cacık ile cacıki aynı şey mi? İşte uzun yıllardır çözüme kavuşmayan o soruların yanıtları...
CACIKİ