Et ve Süt Kurumu'nda 230 liraya satılan kıymanın kilosu bazı marketlerde 412, kasaplarda ise 600 liraya kadar yükseldi. Et çeşitlerinde fiyat tarifelerinin Et ve Süt Kurumu'nda, marketlerde ve kasaplarda değiştiği görülürken, fiyatlar semtten semte de değişti.
Et ve Süt KurumuTürkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişte bazı büyük işletmelerin tutumlarının etkili olduğunu söyledi. Ayrıca Tunç Kırmızı et fiyatlarında bir artış beklemediklerini Ramazan ayının ortalarında fiyatların düşüşe geçeceğini belirtti.
Rekabet Kurumu Başkanı Küle, ramazan ayı öncesi kırmızı et sektörüne yönelik şikayetlerde artış görüldüğünü belirterek 'Bu noktada vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine ulaşabilmesi amacıyla üzerimize düşeni yapacağız' dedi.
Rekabet KurumuTürkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirtti. Yardımcı, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" açıklamalarında bulundu.
sakatatRekabet Kurumu Başkanı Küle, kırmızı et sektörüne yönelik başlattıkları incelemeye ilişkin, 'En temel amacımız, tüketicilerin kırmızı eti daha ucuza tüketebilmesi ve pazarın daha rekabetçi olabilmesi için neler yapılabileceğini araştırmak.' dedi. Kırmızı et fiyatlarındaki artışın nedenini açıkladı.
Adana'da yaz aylarında gurbetçilerin de gelmesiyle et tüketimi rekor seviyeye ulaştı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Saruhan Yağmur, günlük en az 20 ton etin tüketildiğini belirtirken, kebapçı Cihangir Korkmaz ise gurbetçilerin esnafa can suyu olduğunu söyledi.
ET TÜKETİMİKurban Bayramı yarın başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan yumuşacık kurban kavurması püf noktaları...
Kurban Bayramı