Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam: "En önemli bulaş unsuru kene tutunması. Ülkemizdeki en sık bulaş yolu bu şekilde görülüyor. Korunmanın en önemli yolu uçmayan, yerden yukarıda yaşamayan kenenin vücuda girmesini engellemek."
Sivas’ta vücuduna kene yapışması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vakalarında son yıllarda yeniden artış yaşandığını bildirdi.
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 14 yaşındaki ikiz kız kardeşler, bir ay süren tedaviyle hayata tutundu.
Türkiye'de insanları enfekte edebilen kene kaynaklı yeni bir bakteri türü tespit edildi. Uzmanlar, bakteriyi taşıyan kene türünün sadece kırsal kesimlerde değil, kentsel bölgelerde de görüldüğünü belirtti.
Yozgat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle bir kişi hayatını kaybetti. Kentte keneden hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı.
Sivas'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti.
Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle ölüm gerçekleşti. Kene yapışması yoluyla bulaşan hastalık, yaz aylarında korku saçıyor.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde havalar ısınmaya başlaması ile birlikte hastanelere kene vakaları gelmeye başladı. Uzmanlar, bu yıl vaka sayılarında artış bekliyor.
Erzurum'da kenenin ısırdığı arkeolog Murat Kurt, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Sivas’ta kene ısırması sonucu KKKA tanısı konulan iki hastanın da vefat etmesiyle, ilde bu yıl kene ısırması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi.
Tokat'ta 4 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle TOGÜ Hastanesinde tedavi ediliyor.
Yağışlı geçen kış ayları nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kene popülasyonunda artış yaşanabileceğine dikkati çeken uzmanlar, hem kenelere hem de KKKA'ya karşı uyarılarda bulundu.
DOÇ.DR. FEHMİ KATIRCIOĞLU
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gören 66 yaşındaki hasta yaşamını yitirdi.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, tüm illerde görülmeye başladı. Prof. Dr. Mehmet Bakır, Tokat, Sivas, Erzincan, Çorum, Yozgat, Erzurum gibi illerde vakaların arttığını belirtti, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Sivas'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti.
Tokat'ta 11 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde tedavi ediliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.