Lavabo açıcının yüzüne sıçraması sonucu bir gözünü tamamen yitiren, diğer gözünde de görme yetisi büyük ölçüde kaybolan İbrahim Kösem, babasının gözünden alınan dokunun laboratuvar ortamında geliştirilmesiyle elde edilen kök hücre sayesinde 3 ay önce doğan evladını ilk kez görme şansına erişti.
GÖZ DOKUSUEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gülsüm Gönülalan, kronik hastalıkların uzun ve yavaş seyirli, uzman kontrolü gerektiren, kişinin metabolik ve genetik özellikleri dikkate alınarak kişiye özel, kök sebepleri araştırarak tedavinin planlanması gerektiğini vurguladı.
SağlıkTürk Kızılay, kök hücre bağışçı adayı sayısının 850 bine ulaştığını bildirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi gününün gönüllü kemik iliği bağışçılarına teşekkür etmek amacıyla "Dünya Kök Hücre Bağışçıları Günü" olarak kutlandığı anımsatıldı.
Türk KızılayPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Eray Copcu, basit bir kit ile normalin 25 katı kadar trombosit elde edilebileceğini gösterdi. Copcu’nun çalışmaları, kireçlenme, iyileşmeyen yaralar, kadınlarda yumurtalık yetmezliği gibi farklı alanlarda tedavide çığır açacak.
Parisİnsanoğlu varoluşundan bu yana hastalıklara ve ölüme çare arar durur. Ölümsüzlüğe ulaşma isteğini masallarla, hikâyelerle anlatır, abıhayat suyu der ona, içildiğinde ölümsüz olur. Günümüzde, yetenekleri itibariyle kök hücrenin gelecekte tedavi edemeyeceği hastalık kalmayacak.
DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ ANESTEZİ VE REANİMASYON ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. HAKTAN KARAMANTürk Oftalmoloji Derneği (TOD) Merkez Yürütme Kurulu, henüz deneysel aşamada olan gözlere yönelik kök hücre tedavileriyle ilgili uyarılarda bulundu. Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan tedavilerin tehlikeli olabileceğine dikkati çekildi.
Sağlık