Kamuoyunda tartışmalara yol açan Savunma Sanayi Fonu rafa kaldırıldı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamalarının ardından 100 bin TL limitli kredi kartlarından 750 TL kesinti yapılmayacak. Peki limitlerini düşürenler ne yapacak? Uzman isim yanıtladı
Savunma SanayiiBakan Şimşek’in katıldığı istişare toplantısında, ertelenen ‘savunma payı’ gündeme geldi. Milletvekilleri, vatandaşın tepkilerini Şimşek'e aktarırken, kademeli sistem önerisinde bulundu. Tartışmalarında yaşandığı belirtilen toplantıya dair '750 TL'lik vergi AK Parti'yi karıştırdı' yorumları yapıldı.
AK PartiAK Parti'nin hazırlamış olduğu yeni kanun teklifinde yer alan, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan alınacak 750 liralık 'savunma sanayi' vergisinin iptal edilebileceği iddiaları gündeme geldi. Diğer bir seçenek ise limitin 100 bin liranın üzerine çıkarılması.
AK PartiSavunma sanayii yatırımlarına ek kaynak için 100 bin lira üstü limitli kredi kartlarından yıllık 750 lira alması talebi Meclis'e sunuldu. Kredi kartı sahipleri, kesintinin ne zaman yapılacağını, kredi limitini düşürsem yine de öder miyim gibi soruları araştırmaya başladı.
Savunma SanayiiSavunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.
TBMMGelir İdaresi Başkanlığı tarafından 7 bin lirayı aşan ödemelere banka veya kredi kartı zorunluluğu getirileceği haberleri ortalığı karıştırdı. IBAN ile veya kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen vatandaşa nakit para baskısı gelmeye başladı. Uzmanından vatandaşa 'Mutlaka saklayın' uyarısı geldi.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)Merkez Bankası ve BDDK, bireysel kredi kartı borçları için yeni bir yapılandırma düzenlemesi yaptı. Kart borcu olanlar yapılandırmanın nasıl olacağını araştırıyor. Peki 50 bin TL borcu yapılandırdığında aylık ödemesi ne kadar olacak? İşte örnek hesaplama...
borçKredi kartı borçlarının yüzde 50’si, yüksek gelirli yüzde 9’luk kesime ait. 25 bin TL’den az limiti olan yüzde 52’nin toplam borçtan payı yüzde 8. TCMB, düzenlemelerle borçlanma ve harcama dengesizliğini gidermeye yönelik adımlar atıldığına işaret ederken, tüketiciler yeterli bulmadı.
Merkez BankasıBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine yönelik yapılandırma kararının ardından borç batağında olan vatandaş yapılandırmanın nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Kredi kartlarına yönelik yapılandırmanın detayları haberimizde...
BDDK