Kurban kesildikten hemen sonra yapılan yanlış işlemleri anlatan kasap Okan Acar, kurban etini sağlıklı tüketmek için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Kurban etinin saklanma koşullarına da dikkat çeken Acar, kurban etinin ne kadar dinlenmesi gerektiğinin cevabını da verdi.
Kurban BayramıKurban Bayramı'nda olması gereken beslenme modeline yönelik tavsiyelerde bulunan Dyt. Ceren Kaplan, risk grubunda olan kişileri de ayrıca uyardı. Bayram'da et tüketiminin nasıl olması gerektiğine vurgu yapan Kaplan, etin doğru saklama koşullarından da bahsetti. İşte size kılavuz olacak o haber..
sağlıklı beslenmeProf. Dr. Vedat Göral, etin yanlış saklanması, pişirilmesi ve saklanmasının mide, karaciğer ve pankreas açısından risk oluşturabileceğini belirterek, "Buzdolabında, bölünmüş ve sarılmış etleri, buzlukta eksi 2 derecede 1-2 hafta, derin dondurucuda 2-3 ay arasında saklayabiliriz." ifadesini kullandı.
Kurban Bayramı