Dünyaca ünlü mimarımız Mimar Sinan'ın eserlerinde bolca baykuş figürü bulunduğunu biliyor muydunuz? Özellikle mukarnaslarda bulunan gizemli baykuş figürü neyi simgeliyor? İşte Mimar Sinan'ın eserlerinde görülen baykuşun anlamı...
baykuş figürü1580 yılında Şemsi Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Üsküdar sahilinde bulunan Kuşkonmaz Cami görenleri kendine hayran bırakıyor. İsmini gerçekten de özelliğinden alan Kuşkonmaz Camii'nin sırrı Mimar Sinan'ın dehasında saklı...
ÜsküdarHatay'da Mimar Sinan tarafından 1574 yılında yaptırılan Külliye, ardı ardına gelen depremlere direndi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi raporunda külliye ile ilgili 'Doğru tasarlanmış ve mühendislik bilgisiyle inşa edilen yığma yapıların asırlar boyunca ayakta kalmasının kanıtı.' denildi.
Hatayİstanbul depremine karşı alınabilecek önlemler tartışılırken afet planı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki tarihi Eserler için Mimar Sinan'ın 500 yıl önce kullandığı "Horasan Harcını" kullanmaya hazırlanıyor. Bakanlık Mimar Sinan'ın bu özel harcıyla eserleri güçlendirecek.
Kültür ve Turizm BakanlığıMimar Sinan'ın çıraklık eseri İstanbul'un orta noktası olan işte o cami! İstanbul'un tam orta noktası sayılan Mimar Sinan'ın çıraklık eseri Şehzade Camii'dir. İstanbul'un tam orta noktası olan yerin konumu ve görselleri için:
İSTANBUL'UN ORTA NOKTASI500 yıl önce bir mimarbaşı olan Mimar Sinan, çağının çok ötesinde bir dizi teknik kullanarak görkemli yapılar inşa etti. Tüm bu gizemli tekniklerin gerçek izahı ne? O dönem hayal dahi edilemeyen yapıları nasıl inşa etti? Tüm bunlar birer efsane mi, yoksa gerçek mi?
500 yıl önce bir mimarbaşı olan Mimar Sinan, çağının çok ötesinde bir dizi teknik kullanarak görkemli mimariler inşa etti. Tüm bu gizemli tekniklerin gerçek izahı ne? O dönem hayal dahi edilemeyen yapıları nasıl inşa etti? Tüm bunlar birer efsane mi, yoksa gerçek mi?
Mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan, eserlerindeki ustalık, mühendislik, ince işçilik ve asırlardır çözülemeyen mimari dehasıyla hayranlık uyandırıyor. Peki Mimar Sinan eserlerinde neden soğan kullandı? İşte yanıtı...
Tarih